Tiskovna konferencija

PGS podupire studente zagrebačkoga Filozofskog fakulteta u borbi za slobodno i otvoreno društvo

Hina

Snimio Marko Gracin / NL arhiva

Snimio Marko Gracin / NL arhiva

PGS ocjenjuje da »klerikalna desnica pokušava udariti na otvoreno demokratsko društvo» te ističući da će PGS protiv toga boriti



RIJEKA Primorsko-goranski savez (PGS) poslao je u ponedjeljak s konferencije za novinare »apsolutnu potporu studentima zagrebačkoga Filozofskog fakulteta u borbi za slobodno i otvoreno društvo«, ocjenjujući da »klerikalna desnica pokušava udariti na otvoreno demokratsko društvo» te ističući da će PGS protiv toga boriti.


 Zamjenica predsjednika PGS-a Tea Mičić-Badurina posebno je istaknula istup Željka Glasnovića, upozorivši da njegove izjave šire mržnju i želju za zatiranjem neistomišljenika.


 Svaki slobodnomisleći građanin mora se pitati tko nas štiti od takvih pojava, istaknula je te dodala da je izostala reakcija vladajućih političkih opcija. »Moramo se pitati gdje su u ovoj situaciji ministar obrazovanja, znanosti i sporta Predrag Šustar, vjerojatni budući premijer Andrej Plenković, tehnički premijer Tihomir Orešković i predsjednica Kolinda Grabar-Kotarović te zašto ne osuđuju istupe Glasnovića i ne ograđuju se od njih«, rekla je Mičić-Badurina.




 Ocijenila je da je Hrvatska pod vlašću HDZ-a i Mosta postala zemlja u kojoj se tolerira nasilje i ništa se ne poduzima da se ono spriječi. »Zaustavljena je kurikularna reforma, svim silama se u obrazovne institucije uvlači Crkva te se pokušava Hrvatska pretvoriti u klerikalnu državu, a to nećemo dopustiti«, rekla je.