Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 3n
Sutra: 6° 6° 3n
23. veljače 2020.
Zaduženje za razvoj

PGS-ovci uvjereni da će Galeb biti atrakcija: "Već sada turisti dolaze zbog EPK-a"

Foto: I. TOMIĆ
Foto: I. TOMIĆ
Autor:
Objavljeno: 16. srpanj 2019. u 16:42 2019-07-16T16:42:02+02:00

PGS-ovci smatraju da su gradski vijećnici koji glasaju protiv zaduženja, zapravo protiv razvoja Rijeke i podsjećaju kako je Gradsko vijeće prije pet godina donijelo jednoglasnu odluku o prihvaćanju kandidature za EPK

RIJEKA - U PGS-u žale što je javnost na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Rijeke ponovo morala svjedočiti lakrdiji i pitaju se koji si to hrvatski grad može dopustiti olako odbijanje 69 milijuna kuna bespovratnog europskog novca.

Kako kaže Tea Mičić Badurina, oportuno je izglasati zaduženje koje će donijeti dodanu vrijednost, umjesto zaduženja za kojim bi Grad Rijeka morao vratiti dugove za neralizirane projekte i platiti penale.

- Ponovo se političkim igrama pokušava obmanuti javnost, samo zašto jer se radi o Galebu, a znamo da su ideološka prepucavanja uvijek plodno tlo. Nitko se ne pita kako će se izgraditi i održavati ostali veliki objekti već je očito problem u Titovom brodu za koji sam sigurna da će na kraju biti najveća turistička atrakcija i investicija koja će donositi profit svojim komercijalnim sadržajima za koje je predviđeno tisuću četvornih metara broda, smatra Mičić Badurina.

PGS-ovci smatraju da su gradski vijećnici koji glasaju protiv zaduženja, zapravo protiv razvoja Rijeke i podsjećaju kako je Gradsko vijeće prije pet godina donijelo jednoglasnu odluku o prihvaćanju kandidature za EPK.

Nikola Ivaniš smatra da značajan dio gradskih vijećnika ne zastupa ideje građana koji su za njih glasali jer Riječani, prema njegovom mišljenju, sigurno žele uspjeh projekta EPK kao razvojnog projekta svog grada.

- Naši iznajmljivači već su sada puni turista koji u naš grad dolaze upravo zbog projekta EPK, kaže Ivaniš i ističe kako kreditno zaduživanje košta manje od otkazivanja projekta koji ne podrazumijeva samo Titov brod.

Svim protivnicima zaduživanja Grada, Ivaniš poručuje neka jednostavno kažu da su protiv Tita.

- Sramote nas svojim revizionističkim stavovima po Europi. Tito je bio antifašist, a svi smo mi godinama živjeli u Jugoslaviji. O Galebu piše New York Times i o njemu izvještavaju svjetske televizije. Uvjeren sam da će Galeb dati ključni input razvoju urbanog turizma, ističe Ivaniš koji vjeruje da će sjednica Gradskog vijeća planirana za 24. srpnja zaključiti politikantske igre.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.