Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
21. siječnja 2020.
Zahvalili im se

PGS čestitao bajkerima na njihovoj građanskoj hrabrosti

Nikola Ivaniš i Tea Mičić Badurina
Nikola Ivaniš i Tea Mičić Badurina
Autor:
Objavljeno: 30. srpanj 2019. u 20:35 2019-07-30T20:35:44+02:00

RIJEKA - Predsjednica riječkog ogranka PGS-a Tea Mičić Badurina zahvalila se bajkerima jer su se priključili borbi započetoj prije godinu i pol dana za ukidanje mostarine na Krčkom mostu.

- Čestitamo im na građanskoj hrabrosti i vrlo pristojnom manifestiranju stava u vrijeme kada nam takvih građanskih inicijativa nasušno nedostaje, a nerijetko se nad pojedincima koji se usude javno istupiti odmah umiješa represivni aparat.

To smo mogli vidjeti kada je na Korčuli muškarac Plenkoviću uzviknuo: »Živio, ćaća.« Policija ga je odmah privela zbog narušavanja reda i mira iako je on samo koristio svoje ljudsko pravo na slobodu izražavanja i spontano okupljanje.

Ali kad se na stadionima uzvikuje »Ubij Srbina«, svi se prave da ne čuju dobro. I bikere je policija kažnjavala iako su plaćali prelazak u važećoj moneti, izjavila je Mičić Badurina.

Ona je dodala da na tužbu PGS-a koja je predana prije dva mjeseca Visokom upravnom sudu sa zahtjevom za ukidanjem mostarine još nije stigao nikakav odgovor.

- Sada kada je u jeku turistička sezona, koja je očito slabija nego prošla, zaista treba dodatno razmotriti pitanje ukidanja mostarine jer je to svojevrsna poticajna mjera za kvarnerski turizam i Krk koji je njegov biser, uvjerena je Mičić Badurina.

Počasni predsjednik PGS-a Nikola Ivaniš naveo je da će se opća stopa PDV-a smanjiti na 24 posto, iako je 2016. HDZ-ova Ivana Maletić obećala smanjenje PDV-a na 23 posto.

- Potrebno je hrabrije smanjivati poreze na plaću, prije svega parafiskalne namete, što znači da država mora postati jeftinija. Konkurentnost hrvatskog turizma moći će se održati samo porastom plaća zaposlenih u turizmu, smanjivanjem cijena u turizmu i povećanjem sigurnosti turista koja je ove godine ozbiljno ugrožena, zaključio je Ivaniš.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.