Zahuktao se sukob

PGS I IDS ŽESTOKO PO ŠVORINIĆU “On je mletački trgovac s bolesnom ambicijom”

Damir Cupać

Članovi PGS-a i IDS-a reagirali na Švorinićevu podršku Buriću, Foto: I. TOMIĆ

Članovi PGS-a i IDS-a reagirali na Švorinićevu podršku Buriću, Foto: I. TOMIĆ

PGS-ovci i IDS-ovci pokazali su novinarima na kraju e-mail iz kojega je vidljivo da je Švorinić najprije tražio dva dužnosnika i šest vijećnika regionalnom bloku, a onda jednog dužnosnika i sedam vijećnika unutar prvih 20 na listi



RIJEKA – Politički tajnik PGS-a Franjo Butorac ocijenio je da je očitovanje predsjednika Liste za Rijeku Danka Švorinića da će u drugom krugu glasovati za Hrvoja Burića točka na i njegovoga političkoga konvertitstva i put k njegovom političkom kraju.


– Takav kraj determiniran je Švorinićevom ograničenošću i frustracijom zbog nerealiziranih ambicija. Tako je htio biti pročelnik za gospodarstvo, ali kada mu je rečeno da se mora javiti na natječaj, on je od toga odustao.


Onda je htio biti zamjenik gradonačelnika, a kada ni to nije prošlo, krenula je transformacija koja je završila podrškom Buriću. U pozadini svega je bolesna ambicija i želja da se ogrebe za vlast. To je ključ njegovoga političkog djelovanja, a ne borba za riječki identitet koja je samo forma za pokušaj realizacije bolesnih ambicija.




Danko Švorinić klasični je mletački trgovac koji želi profitirati uvijek i bilo gdje bez obzira na moral i obraz, ocijenio je Butorac.


Počasni predsjednik PGS-a Nikola Ivaniš ocijenio je da je Lista za Rijeku mala i uska grupacija koja je pokušaj da bude gradska stranka.


– Mi smo ih nastojali uključiti u regionalni blok i to je naša greška. Od njih smo doživjeli manipulacije i iznošenje neistina.


Danko Švorinić istupio je iz regionalnog bloka jer nisu prihvaćeni njegovi ultimativni zahtjevi. Imamo pisane dokaze da smo u pravu.


Čak je probao i bilateralnim razgovorima sa SDP-om isposlovati dužnosničko mjesto za sebe. Problem je što Danko Švorinić ima nezaustavljivu ambiciju, iako je dobio najmanje glasova od svih kandidata za riječkoga gradonačelnika, čak dva posto manje od same liste.


Maske su konačno pale, zaključio je Ivaniš.


PGS-ovci i IDS-ovci pokazali su novinarima na kraju e-mail iz kojega je vidljivo da je Švorinić najprije tražio dva dužnosnika i šest vijećnika regionalnom bloku, a onda jednog dužnosnika i sedam vijećnika unutar prvih 20 na listi.