Pješačenje od Rijeke do Zagreba

PAVLIĆ NASTAVIO ‘KRIŽNI PUT’ Na putu ima i pomagača, danas je cilj Jaska

P. N.

Foto Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Našalio se i napisao da je sreća da je iz Rijeke, a ne iz Splita ili Dubrovnika



Riječanin Saša Pavlić, koji je u subotu počeo s pješačenjem starom cestom od Rijeke do Zagreba s ciljem da skrene pažnju javnosti da je nedopustivo kupovati vojne avione dok teško bolesna djeca nemaju za lijekove, noć je proveo u Severinu na Kupi.


Jutros je nastavio dalje put prema Zagrebu, a od jučer ima i pomagača. To je riječki aktivist Marin Stošić Miočić, koji se odlučio pridružiti Pavliću i pomoći mu nositi četrdesetak kilograma težak križ. Pavlić kaže kako bez pomoći vjerojatno ne bi uspio stići do Zagreba.



Cilj je, kako je na Twitteru napisao Pavlić, danas stići do Jastrebarskog. To je tek 30-ak kilometara nadomak Zagreba i cilja ovog “križnog puta”. Našalio se i napisao da je sreća da je iz Rijeke, a ne iz Splita ili Dubrovnika.





Pavlić navodi kako su ga sinoć na putu posjetili roditelji teško bolesne djevojčice, koji su dužni 600 tisuća kuna kredita za njeno liječenje. 


– Izljubili smo se i izgrlili. Nisam znao što da im kažem, osim da se to nije smjelo dogoditi, navodi. 


Također je pozvao sve u Hrvatskoj – lijeve i desne, vlast i opoziciju, vjernike i ateiste – da se ujedine i ne dozvole da ikad više netko dijete ostane bez liječničke terapije.