Tradicionalna svečanost

Ovo su najbolji prosvjetni djelatnici i škole u Primorsko goranskoj županiji

Ingrid Šestan Kučić

Foto M. Gracin

Foto M. Gracin

Nagrađeni Nensi Dražić, Elvira Burić, Tanja Tuhtan Maras, Bojana Marin, Dragica Rade, Jasminka Randi, Darko Đekić, Tanja Vukas, Željko Grgurić te Zvjezdana Morožin Karabaić



RIJEKA  Povodom Svjetskog dana učitelja Primorsko-goranska županija jučer je upriličila tradicionalnu svečanost u sklopu koje su proglašeni najuspješniji odgojno-obrazovni djelatnici i ustanove.


Za titulu najuspješnijeg djelatnika u prosvjeti ove je godine konkuriralo 18 kandidata, a nagrađeno je njih ukupno deset, dok se za titulu najsupješnije ustanove prijavilo osam ustanova, a nagrađene su tri. Nastavnici su nagrađeni s tri tisuće kuna, a ovogodišnji su laureati: Nensi Dražić iz Dječjeg vrtića Fijolica Novi Vinodolski, Elvira Burić iz OŠ Ivanke Trohar Fužine, Tanja Tuhtan Maras iz OŠ Gornja Vežica, Bojana Marin iz OŠ Eugen Kumičić, Dragica Rade iz OŠ Rikard Katalinić Jeretov Opatija, Jasminka Randi iz Graditeljske škole za industriju i obrt, Darko Đekić iz Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, Tanja Vukas iz Gimnazije Andrije Mohorovičića, Željko Grgurić iz Prirodoslovne i grafičke škole te Zvjezdana Morožin Karabaić iz Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir Krk. Ustanove su nagrađene iznosom od 6 tisuća kuna, a županijske su nagrade dobile OŠ Viktora Cara Emina Lovran i OŠ Gornja Vežica te Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir.


Nagrade su dobitnicima uručili primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, a čestitajući laureatima župan je istaknuo da je obilježavanje Svjetskog dana učitelja tradicionalan susret koji daje priliku za zahvalu prosvjetnim djelatnicima kojima su upravo njihovi kolege udjelili povjerenje, jer smatraju da su dali doprinos u nastavnom procesu.




– Svi se mi sjećamo svojih nastavnika i profesora, jer taj dio obrazovanja je i dio odgoja, jer mladi većinu svog vremena provode u školi. Istina je da zavređujete veće poštovanje u smislu većih materijalnih prava, a vjerujem da će i taj dan doći. Međutim, mnogi od vas znali su u što ulaze i jednostavno su to prihvatili jer su zavoljeli taj posao – kazao je Komadina.


Obilježavanje Svjetskog dana učitelja bilo je i prigoda za predstavljanje rada učitelja mentora s djecom kroz slobodne aktivnosti pa su tako u glazbeno-scenskom programu nastupili učenici OŠ Bakar, OŠ Sveti Matej Viškovo, OŠ Čavle i Antonio Krištofić, a program su vodile učenice Nina Kraljić i Lara Žilić.