Ugrožena voda u Rijeci?

Ovo stvarno nije zezancija: Snimljeno kako vode s deponija Marišćina odlaze u kraško podzemlje

P. N.

Bojim se da je ugrožena pitka voda grada Rijeke. Vidjeli smo kako ispuštaju tu otpadnu vodu u kraški teren. Odmah s druge strane brda, ispod Marišćine, u Kukuljanima je Rječina. Udaljena je samo 1.400 metara zračne linije, rekao je Josip Katalinić



Članovi Kriznog eko stožera Marišćina, koji su jutros u prosvjedu protiv iritirajućeg smrada što se cijelog ljeta u večernjim satima širi po Marčeljima blokirali ulaz u Centar za gospodarenje otpadom Marišćina, snimili su kako se procjedne vode s deponija ispuštaju u kraško podzemlje.


– Procjedne vode s deponija, koje bi trebale biti pročišćene, odlaze u vrtaču, u kraško podzemlje, bez ikakvog nadzora. Čak su i šahtu podignuli kako bi kišnica lakše prolazila, rekao je Josip Katalinić iz Kriznog eko stožera.


Dodaje da se sve na što su godinama upozoravali oko Marišćine, i dogodilo.




– Dogodilo se sve osim jedne stvari, a bojim se da je ugrožena pitka voda grada Rijeke. Vidjeli smo kako ispuštaju tu otpadnu vodu u kraški teren. Odmah s druge strane brda, ispod Marišćine, u Kukuljanima je Rječina. Udaljena je samo 1.400 metara zračne linije. U Kukuljanima je mjesto buduće akumulacije, rekao je Josip Katalinić.