Novi incidenti

‘Ovo stvarno ne izgleda više slučajno’: Društvene mreže pune dojava o novim kvarovima buseva Autotroleja

P. N.

Foto Facebook

Foto Facebook



Jedan čitatelj našeg lista poslao je fotografiju snimljenu na Škrljevu, gdje se vidi kako vozilo »šlepa« novi Autotrolejev minibus na plin. »Sad su se i novi … plinski počeli šlepati. Ova snimka je sa Škrljeva i vidi se kako šlepaju minibus«, napisao je uz fotografiju čitatelj Novog lista.


Kako ističu u Autotroleju, riječ je o kvaru na minibusu na liniji 9, a koji se u ranim jutarnjim satima dogodio u Sušačkoj Dragi.


– Naime, na vozilu se upalila lampica koja je signalizirala kvar na EDC-u, elektronskom upravljanju rada motora te takav kvar zahtijeva da se vozilo odpremi u garažu gdje je adekvatna aparatura kojom se ovakva vrsta kvara može otkloniti. Znači, kvar nije ni u kakvoj uzročno-posljedičnoj vezi s pogonskim gorivom vozila, odnosno sa stlačenim prirodnim plinom, tako da ne možemo govoriti kako je to uzrok kvara. Kvar će najvjerojatnije tijekom dana biti otklonjen i vozilo će nakon pregleda od strane ovlaštenih osoba ponovno biti u prometu – ističu u Autotroleju.




Unatrag 24 sata, na Facebooku je objavljeno više fotografija i informacija o novim kvarovima na autobusima Autotrojela.


Najnoviji bus u kvaru snimljen je u petak oko 19.15 sati u Kumičićevoj ulici u Rijeci, javlja čitateljica. Prema displeju, autobus je krenuo u garažu, samo izgleda da do tamo neće stići na vlastiti pogon.



Jutros je objavljena ova.


Foto Facebook


Foto Facebook



Druga jutrošnja dojava objavljena je na Facebook stranici Problemi u prometu – Rijeka i okolica, gdje je korisnik napisao kako Autotrolejev autobus stoji sa sva četiri upaljena žmigavca na Sv. Kuzmu, prema Škrljevu. 


Jedan od Riječanina sinoć je objavio i video, uz informaciju kako je “šofer 2 sata bio zatvoren u busu bez struje, pa su morali razbijati vrata da izađe”. 


Još su neke fotografije objavljene jučer.


Foto Facebook


Foto Facebook



Foto Facebook


Foto Facebook



Svaka dojava i fotografija u pravilu izazove velik broj komentara, a sve su češće teorije po kojima svi ovi incidenti više nisu nimalo slučajni, “jer se priprema teren za preuzimanje Autotroleja”.