3D vizualizacija

Ovako će izgledati buduća škola u Dražicama, radovi kreću početkom iduće godine

Sanja Gašpert



JELENJE Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Jelenje, održanoj u povodu blagdana sv. Mihovila i Dana Općine Jelenje, prezentirana je 3D vizualizacija nove škole u Dražicama. Pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin je kazala kako su pri kraju pripreme za početak izgradnje nove škole u Dražicama s pripadajućom sportskom dvoranom.


– Pri kraju smo pripreme velikog projekta dogradnje i rekonstrukcije školske zgrade u Dražicama. Mnogo godina čekala se realizacija, a kao Primorsko-goranska županija završili smo projektiranje, dobili smo građevinsku dozvolu te redovito održavamo koordinaciju i sastanke s Općinom Jelenje. Početkom 2019. godine započet će radovi za koje se procjenjuje da će trajati tri godine. Projekt je vrlo lijep, a izradio ga je arhitektonski Studio Rechner te će nova škola u Dražicama zasigurno podići standard obrazovanja na području Općine Jelenje te dodatno poboljšati vizuru samog mjesta, kazala je Stilin, dodajući kako je na području Jelenja mnogo ambicioznih projekata u godinama koje slijede.


– Primorsko-goranska županija stoji uz Općinu Jelenje. Zahvaljujemo se roditeljima koji su strpljivo podnijeli preseljenje djece iz Dražica u Jelenje te vjerujemo da ćemo svi zajedno s velikim entuzijazmom i energijom napraviti ovaj projekt i sve druge projekte koje su gospoda iz Jelenja zamislili, kazala je u ime PGŽ-a Edita Stilin.




Podsjetimo, dogradnja školske zgrade u Dražicama s pripadajućom sportskom dvoranom zajednički je projekt Primorsko-goranske županije i Općine Jelenje, ukupne vrijednosti 33,5 milijuna kuna, koji će se sufinancirati u omjeru 60 posto Županija te 40 posto Općina Jelenje. Projektom obnove povećat će se prostorni kapaciteti, a ukupno će biti na raspolaganju 21 učionica s kabinetima. Jednodijelna školska-sportska dvorana povezana toplinskom vezom sa školom imat će ukupno tisuću četvornih metara. Vanjski sportski tereni, nova energetski učinkovita kotlovnica s grijanjem na biomasu omogućit će ugodan boravak u školskim klupama. Prema najavama, projekt će biti gotov do jeseni 2021. godine, a sva djeca onda će pohađati nastavu u jednoj školskoj zgradi u Dražicama. Tijekom ove jeseni provest će se javna nabava i početkom 2019. započinje realizacija na terenu.