Sveučilišta za 3. dob

Otvorenjem izložbe polaznika Tečaja slikarstva završen jesenji ciklus

P. N.

Ovogodišnji jesenji ciklus pohađalo je ukupno čak 88 polaznica i polaznika

Ovogodišnji jesenji ciklus pohađalo je ukupno čak 88 polaznica i polaznika

Izložba slikarskih radova može se pogledati do 21.12. 2016. na Akademiji primijenjenih umjetnosti (kampus Sveučilišta u Rijeci) na odjelu za slikarstvo

Današnjim otvorenjem izložbe  polaznica i polaznika početnog i naprednog Tečaja slikarstva završen je jesenji ciklus predavanja Sveučilišta za 3. dob koje, u suradnji s Gradom Rijekom i Gradom Opatijom, provodi Sveučilište u Rijeci.Ovogodišnji jesenji ciklus pohađalo je ukupno čak 88 polaznica i polaznika, a uz tečajeve slikarstva, nudio se ciklus predavanja iz povijesti umjetnosti o katedralama na Jadranu te ciklus predavanja iz područja biotehnologije o svijetu virusa. Predavanja su vodili profesori i profesorice Sveučilišta u Rijeci.Radionice slikarstva, pod vodstvom Mirne Kutleše i Radovana Kunića s Akademije primijenjenih umjetnosti, rezultirale su izložbom.Izložba slikarskih radova može se pogledati do 21.12. 2016. na Akademiji primijenjenih umjetnosti (kampus Sveučilišta u Rijeci) na odjelu za slikarstvo.

U programu Sveučilišta za treću dob dosad je sudjelovalo preko 600 polaznica i polaznika, a riječ je o neformalnom obrazovanju namijenjenom starijima od 55 godina, sa završenom srednjom školom i više.