Uz blagdan sv. Vinka Paulskog

Otvorena vrata Kuće utočišta

Mirjana Grce

Podjela hrane u Kući uočišta / Foto Sergej DRECHSLER

Podjela hrane u Kući uočišta / Foto Sergej DRECHSLER

Kao dio tih dana, do petka 27. rujna, drugu godinu za redom održavaju se dani otvorenih vrata Kuće utočišta, dnevnog centra za beskućnike i ostale marginalizirane osobe grada Rijeke, centra koji vodi Depaul Hrvatska



RIJEKA  U povodu blagdana sv. Vinka Paulskog, Depaul Hrvatska organizira dane posvećene ovome svecu, zaštitniku sestara milosrdnica, ali i svih djela kršćanske ljubavi.


Kao dio tih dana, do petka 27. rujna, drugu godinu za redom održavaju se dani otvorenih vrata Kuće utočišta, dnevnog centra za beskućnike i ostale marginalizirane osobe grada Rijeke, centra koji vodi Depaul Hrvatska.


– Želimo da ti dani postanu tradicija, dani u kojima će javnost intenzivnije upoznavati rad Kuće utočišta i problematiku beskućnika u Rijeci. Želimo da nas tih dana posjete građani i predstavnici institucija koje su otvorene za suradnju, građani koji žele ovdje volontirati. Kuća utočišta nastoji pružati cjelovitu pomoć čovjeku u potrebi, od tri obroka dnevno na dalje, i svakoga dana ovamo dolazi 70-ak osoba. Zapravo, vrata Kuće utočišta su otvorena uvijek, svaki radni dan 12 sati, a radimo i vikendom, objasnila je s. Veronika Mila Popić, voditeljica Kuće utočišta i predsjednica hrvatskog Depaula.




Tijekom dana Dana sv. Vinka Paulskog ovaj dnevni centar za ljude u teškim životnim okolnostima i velikim potrebama, prikuplja donacije hrane i higijenskih potrepština za svoje korisnike. I već su Kuću utočišta posjetili mnogi građani pojedinačno, kao i organizirano srednjoškolci nekih škola, poput opatijske Ugostiteljske škole i učenika Doma Podmurvice.


U predvečerje blagdana sv. Vinka Paulskog u Kući utočišta će biti održana duhovna obnova. Blagdanu prethodi trodnevna priprava u kapeli sv. Josipa, u samostanu sestara milosrdnica, a svečanu misu blagdana sv. Vinka, 27. rujna u 18.30 sati predvodit će mons. dr. Mile Bogović, gospićko-senjski biskup u miru.