Uloženo 18,5 milijuna kuna

Otvorena sportska dvorana OŠ Hreljin: Ispunjen tridesetogodišnji san generacija učenika

Sanja Gašpert

Izgradnjom nove dvorane hreljinska škola jedna od najopremljenijih  u Hrvatskoj / Snimio Roni BRMALJ

Izgradnjom nove dvorane hreljinska škola jedna od najopremljenijih u Hrvatskoj / Snimio Roni BRMALJ

Dvorana će omogućiti rekreaciju učenika u pravim uvjetima, jer su do sada tjelesnu nastavu  provodili u prostorijama bivšeg marendarija s improviziranim svlačionicama i bez sanitarnog čvora, ali će ona biti i mjesto poticanja na zdrav životni stil i promociju vježbanja, odnosno za kvalitetno provođenje slobodnog vremena najmlađih Hreljana, istaknuo je ravnatelj Zoran Pavletić



HRELJIN Otvorenjem novoizgrađene sportske dvorane Osnovne škole Hreljin ispunio se više od trideset godina nedosanjani san generacija hreljinskih učenika te je ispunjena stara i davna želja mnogobrojne djece i mještana Hreljina, ali i Grada Bakra.


Projekt vrijedan 18,5 milijuna kuna s PDV-om, koji je u cijelosti isfinancirao Grad Bakar, Primorsko-goranska županija sufinancirala je opremanje s iznosom od 1,5 milijuna kuna, započeo je u proljeće prošle godine polaganjem kamena temeljca, a izvođač radova bilo je Građevinsko poduzeće Krk.


Prigodom otvorenja nove dvorane, održan je program učenika OŠ Hreljin, kao i Dan otvorenih vrata, a svečanu vrpcu prerezali su učenik generacije Mario Ružić, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić i ravnatelj OŠ Hreljin Zoran Pavletić.


sportska dvorana OŠ Hreljin, OŠ Hreljin, Snimio Roni BRMALJ


sportska dvorana OŠ Hreljin, OŠ Hreljin, Snimio Roni BRMALJ





Školu i novu dvoranu blagoslovio je hreljinski župnik vlč. Marko Šarić. Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina kazao je kako je u posljednjih petnaestak godina Županija u suradnji s jedinicama lokalne samouprave izgradila više od deset sportskih dvorana i obnovila brojne školske zgrade.


– Od 2002. godine, od kada su većina osnovnih i sve srednje   škole na području Primorsko-goranske županije, a riječ je o više od 70 škola i domova za učenike, što je više od 200 krovova, prešle u upravljanje Županije, krenuli smo s rekonstrukcijom i popravcima krovova škola i gradnjom potrebnih školskih sportskih dvorana. U tim projektima ruku su nam dali svi gradovi i općine. Kako se u Bakru radi o gradu koji ima jaku financijsku podršku i koji je bio u mogućnosti krenuti s gradnjom dvorane, u ovom je slučaju Županija dala Bakru ruku. Mi ćemo ovih dana otvoriti i obnovljenu školu i dvoranu u Puntu, dograđeni dio škole u Čavlima, nastavljamo s novom školom u Marinićima, a uskoro kreće i rekonstrukcija školske zgrade u Dražicama, kazao je župan Komadina, podsjećajući kako je na zgradi OŠ Hreljin Županija još prije obnovila fasadu, krov i financirala novu kotlovnicu. Bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić podsjetio je kako je izgradnja nove dvorane, kao i prije nekoliko godina novog dječjeg vrtića u Hreljinu dio programa aktualne vlasti u koji su uključena djeca.



Sportska dvorana OŠ Hreljin ima tri etaže, bruto površine 1.553 kvadrata. U suterenu se nalazi velika dvorana s tribinama, spremište za sprave, kabinet, ormar tribine, WC za invalide te kotlovnica. U prizemlju je manja dvorana za razne manifestacije, svlačionice s kupaonicama te galerija s pogledom na veliku dvoranu. Na katu dvorane nalaze se tri učionice površine 58 kvadrata iz kojih se može izaći za terasu koja je hortikulturalno uređena i s koje se može uživati u pogledu na Kvarner. Uređeno je i vanjsko igralište s tribinama, školski trg i parking za dvadesetak vozila.



– Besplatni školski udžbenici i radne bilježnice, poklon bon za prvašiće, produženi boravak koji od ove školske godine imaju sve naše škole, besplatan autobusni prijevoz po svim naseljima, također je dio našeg programa vezanog za djecu i tu nećemo stati, jer svaka kuna uložena u našu djecu ulaganje je u budućnost, kazao je Klarić.


Posebno sretan i zadovoljan što je nova dvorana izgrađena za njegovog mandata bio je ravnatelj OŠ Hreljin Zoran Pavletić, koji je kazao kako školu pohađaju 232 učenika, a upravo zbog nove dvorane posljednjih desetak dana u školu se upisalo 16 novih učenika.


– Dvorana će omogućiti rekreaciju učenika u pravim uvjetima, jer su do sada tjelesnu nastavu  provodili u prostorijama bivšeg marendarija s improviziranim svlačionicama i bez sanitarnog čvora, ali će ona biti i mjesto poticanja na zdrav životni stil i promociju vježbanja, odnosno za kvalitetno provođenje slobodnog vremena naših najmlađih Hreljana. Također, izgradnjom dvorane izgrađene su i dodatne tri učionice koje su školi omogućile rad u jednoj smjeni, kazao je Pavletić, dodajući kako je izgradnjom nove dvorane hreljinska škola zasigurno jedna od najopremljenijih u Hrvatskoj.


sportska dvorana OŠ Hreljin, OŠ Hreljin, Snimio Roni BRMALJ


sportska dvorana OŠ Hreljin, OŠ Hreljin, Snimio Roni BRMALJ