Manje gužve oko tržnice

Otvorena prometnica na Senjskom pristaništu: privremeno besplatna parkirna mjesta

Marinko Glavan

Prema izvornom je rješenju prometnica na Senjskom pristaništu, kojom se obilazi najveći dio Demetrove, trebala biti otvarana za promet samo u situacijama poput dolaska kruzera ili ukrcaja i iskrcaja vozila s dužobalne linije



Nova je ulica ipak, sve do dolaska »Oriane« prije nekoliko dana, bila zatvorena jer su još trajali pregovori Rijeka prometa i Luke oko njena puštanja u promet i naplate parkiranja na novih četrdesetak parkirnih mjesta uzduž prometnice, na veliko nezadovoljstvo stanara i zaposlenih na tržnici. 



Iz Rijeka prometa poručuju kako još razmatraju mogućnosti postavljanja adekvatne signalizacije koja bi vozačima ukazala da je i nova prometnica otvorena, a naplata parkiranja počet će se obavljati vjerojatno tek krajem ovog ili početkom idućeg tjedna.





    Pregovori su, prema izjavama odgovornih u Rijeka prometu, završeni, a jučer se još čekao blagoslov Lučke uprave na prijedlog ugovora. Iako ugovor formalno nije stupio na snagu ulica je otvorena za promet, no dobar dio vozača to još nije primijetio pa je prvi vikend nakon otvaranja bila uglavnom pusta, dok je u okolnim ulicama vladala uobičajena gužva. 


   Vozači neinformirani


– Učinak otvaranja nove prometnice nije se osjetio jer vozači, vjerojatno zbog nedostatka informacija iz Lučke uprave i Grada, uglavnom ne znaju da je ona otvorena pa svi i dalje voze Demetrovom, gdje se stvara usko grlo zbog velikog broja vozila i dostave za tržnicu. Pozdravljamo otvaranje, ali i dalje se pitamo u što je uloženo tri milijuna kuna našeg novca, koliko je koštao cijeli projekt. Ako će ta ulica biti stalno otvorena, čemu su onda na oba njezina kraja ugrađena golema, a sigurno ne i jeftina, metalna vrata. Taj je novac uzaludno potrošen, a sve je moglo biti riješeno daleko učinkovitije i jeftinije samo da su iz Grada i Lučke uprave išta pitali nas koji ovdje živimo. Nadamo se da će s otvaranjem nove prometnice problemi biti barem dijelom ublaženi, ali do svega ovoga nije ni trebalo doći, samo da se uvelo malo reda u prometu Rivom Boduli koja je svakako trebala ostati dvosmjerna ulica, kazao je Saša Pavlović, predsjednik MO Luka.