Sajam cvijeća

Otvorena Florijana kod Conta: Raznolika ponuda brojnih cvjetnica od 3 do 30 kuna

Ljiljana Hlača

Foto: Ivica Tomić

Foto: Ivica Tomić



RIJEKA U Rijeci je jučer otvorena Florijana, tradicionalni sajam koji ostaje na mostu kod hotela Continental do nedjelje. Ovo je jedanaesto izdanje ovog događaja na kojem izlaže nešto manje izlagača nego prije, ali koji ipak nudi sasvim dovoljno da se oplemeni vrt ili okućnica. Ttako se uz razne sadnice cvjetnica, mogu kupiti sukulenti, kaktusi, začinsko bilje, ali i ukrasni predmeti od drva, slame (košare), voća, likeri, sokovi i med.


Sajam prati prigodan glazbeni program, izložbe, degustacije, radionice i predavanja. Kako ističe organizator Obrt Crissart, na Florijani se prodaje bilje koje se sadi u ovo vrijeme. Kada je riječ o cijenama i ponudi, vrlo je pristupačna ponuda maćuhica, čija je cijena tri kune, dosta se sadnica prodaje po 10 kuna (erika, čili, lavanda), dok se kaktusi mogu kupiti već za 7 kuna. Lijepe lončanice margarita su po 30 kuna.


– Misija Florijane jest da se potaknu proizvođači cvijeća, ali i građanstvo na uljepšavanje okoliša u gradu koji teži turizmu – naglasili su organizatori.