Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
6. prosinca 2019.
Izgubili sve u požaru

Otvoren žiro račun za pomoć riječkoj obitelji Butković

Foto Marko Gracin
Foto Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 14. listopad 2019. u 8:55 2019-10-14T08:55:00+02:00

Zahvaljujući promptnoj reakciji Grada Rijeke, konkretno Karle Mušković, pročelnice Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb kao i razumijevanju sestre Danijele Orbanić, ravnateljice riječkog Hospicija pronađeno je optimalno rješenje za skrb o teško bolesnoj baki Katici Butković

RIJEKA - Kao što smo najavljivali, jutros je otvoren račun na koji se sad može uplaćivati donacije za pomoć obitelji Butković s Gornjeg Zameta kojoj je u subotnjem požaru u cjelosti izgorio stan i sva imovina koju je ta petočlana obitelj posjedovala.

- Sve je u banci bilo vrlo brzo gotovo. Ostaje još jedino dvojba koju ćemo tijekom dana razriješiti i s poreznom upravom o modaliteu iznosa koji se smije pojaviti na jednom takvom računu. S obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo, bilo bi uistinu dodatno loše da se iznosi koje će nam darovati dobri ljudi zbog neke proceduralne greške moraju dodatno oporezivati, istaknula nam je Mira Butković, supruga i majka obitelji s Gornjeg Zameta.

Ono šo se pak danas pokazalo kao urgentna priča je smještaj za teško bolesnu baku Katicu Butković. Isticali smo već da se nalazi u izuzetno teškom stanju izazvanom teškom bolešću koja je ušla u iznimno lošu fazu.

Zahvaljujući promptnoj reakciji Grada Rijeke, konkretno Karle Mušković, pročelnice Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb kao i razumijevanju sestre Danijele Orbanić, ravnateljice riječkog Hospicija pronađeno je optimalno rješenje za skrb o teško bolesnoj baki Katici Butković.

Ona će do obnove stana biti u Hospiciju, s adekvatnom medicinskom skrbi. 

S druge strane, radovi na raščišćavanju zgraišta izgorjelog stana dobro napreduju. Danas počinje rušenje izgorjelog aneksa stana u kojem se i nalazila kuhinja od koje je požar krenuo što će uvelike olakšati pristup i početak obnove unutrašnjosti, dijelova gdje su se nalazile sobe, dnevni boravak, kupaonica... Još uvijek bez kiše, i lijepo vrijeme olakšava radove.

O razvoju događaja na zgarištu gdje se nekad nalazio dom obitelji Butković, majke Mire, oca Miljenka te djece Ene, Ane i Tea izvještavat ćemo permanetno na webu i tiskanom izdanju Novog lista.

Donacije se uplaćuju na račun:

ERSTE&STEIERMARKISCHE BANK RIJEKA

MIRA BUTKOVIĆ
PILEPIĆI 1
RIJEKA
HR1324020063102977899

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.