Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
8. prosinca 2019.
Raj za kućne ljubimce?

Otvoren prvi riječki park za pse

Park za pse u Škurinjskoj dragi
Park za pse u Škurinjskoj dragi
Autor:
Objavljeno: 5. srpanj 2014. u 20:25 2014-07-05T20:25:57+02:00

Grad Rijeka namjerava urediti ukupno 20 parkovnih površina namijenjenih kućnim ljubimcima, a sljedeći će biti u sklopu planirane rekreacijske zone na Podvežici        

RIJEKA  Temeljem promjena koje su nastupile s izmjenama i dopunama gradske Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca u Ulici Petra Kobeka u Škurinjskoj dragi uređen je i otvoren prvi park za pse na području Rijeke.

   Riječ je o travnatoj površini ograđenoj mrežastom ogradom, a na ulazu su postavljena dvostruka vrata s predprostorom u kojem se psu prije puštanja u park skida povodac. Na ulaznim vratima je tabla s pravilima ponašanja namijenjena vlasnicima pasa. Pravila ponašanja kreirana su prema uputama udruga za zaštitu životinja i prema prijedlozima koje su građani uputili u okviru e-konzultacije o kućnim ljubimcima tijekom svibnja.

   Park je opremljen klupama za vlasnike pasa, parkovnim košaricama i kutijama s vrećicama za pseći izmet, s obzirom da su vlasnici dužni pokupiti izmet iza svog psa. Troškovi uređenja ovog parka za pse iznose 80.000 kuna. Također, u izradi je projekt rekreacijske zone na Podvežici u okviru koje će se urediti još jedan park za pse te koja će se osim toga sastojati od boćališnog igrališta s klupskim prostorijama, manjim ugostiteljskim objektom te dječjim igralištem na prvoj etaži. Plan je Grada Rijeke urediti oko 20 parkovnih površina za pse.

   Uz navedeno, kako su građani zatražili putem e-konzultacije, na plaži za pse na Pećinama, postavljena je ograda koja osigurava da psi s plaže ne istrče na cestu iznad plaže.

   – E-konzultacija o kućnim ljubimcima koja je provedena u svibnju ove godine okupila je velik broj sudionika. Na stranici e-konzultacije o propisima, parkovima i istrčavalištima za pse ukupno je zabilježeno 2.144 posjeta, a svojim se komentarima i ispunjavanjem ankete u konzultaciju uključilo 538 osoba. Takav odaziv potvrdio je da tema kućnih ljubimaca budi velik interes javnosti, saznajemo u Gradu Rijeci.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.