Nautički sajam

Otvoren Rijeka Nautic Show: Promocija nautičkog turizma, pomorske privrede i luke

Edi Prodan

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Fokus nije samo na izlaganju noviteta, mada je zabilježena i premijera krstaša 660 pulskog proizvođača Ledy, već na pratećim djelatnostima koje karakteriziraju hobistički ili profesionalnu povezanost s morem



RIJEKA  Nakon odgode izazvane kišom, 3. Rijeka Nautic Show je prigodnim govorima predstavnika organizatora i pokrovitelja danas u dopodnevnim satima otvoren na Gatu Karoline Riječke.


Grad Rijeku kao glavnog pokrovitelja manifestacije je tako predstavljao Andrija Vitezić, pročelnik odjela za poduzetništvo dok su supokrovitelje predstavili Snježana Papeš, direktorica marketinga Lučke uprave Rijeka i Goran Petrc, pročelnik ureda Primorsko-goranske županije.


Snimio Sergej DRECHSLER


Snimio Sergej DRECHSLER





 Uz njih, supokrovitelji su još i Hrvatska gospodarska komora, Turistička zajednica Grada Rijeke kao i Luka Rijeka.


Zajednički nazivnik svih govornika bila je podrška projektu s obzirom da se i prijašnjih godina iskazao kao nezaobilazna točka na kojoj se sastaju svi oni koji žele povezati nautički turizam, specifičnu proizvodnju povezanu s morem, ali i promovirati potencijale riječke luke te same  Rijeke i njezine regije.


– Ovogodišnji Rijeka Nautic Show pokazuje rast broja izlagača u odnosu na lanjsku godinu što je najbolji znak da samo s njime na dobrom putu, da smo pogodili potrebe izlagača ali i interes publike, istaknuo je prigodom otvaranja Kazimir Mihić, tajnik Zajednice tehničke kulture, ujedno i glavnog organizatora manifestacije.


Kad se odmaknemo od protokolarnih govora, građani Rijeke i općenito posjetitelji 3. Nautike će na riječkoj obali u ova tri dana, jer zatvara se u nedjelju u večernjim satima, imati što vidjeti.


Ponajprije, fokus nije samo na izlaganju noviteta, mada je zabilježena i premijera krstaša 660 pulskog proizvođača Ledy, već na svim onim pratećim djelatnostima koje karakteriziraju hobistički ili profesionalnu povezanost s morem – od prodaje dijelova za plovila ili pak bogate ponude  ribarske opreme, gumenih čamaca kao i vanbrodskih motora velikog raspona snage.


Za posjetitelje je pripremljena i mogućnost zabave – od plovidbe riječkim akvatorijem gusarskim brodom odnosno Vilom Velebita, pa sve do brojnih radionica u organizacija Zajednice tehničke kulture.


Odmah nakon otvaranja jučer je riječka Dezinsekcija održala zanimljivu demonstraciju zaštite mora od širenja zagađena kao i njegovo otklanjanje, a danas od privlačnijih događanja bilježimo prezentaciju rada tima protuminskih ronilaca Hrvatske ratne mornarice kao i ronilačkih centara PGŽ, modelarske radionice te čitav niz izložbi koje organiziraju Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja i Prirodoslovni muzej.


Cijena ulaznice je 10 kuna, a s njome se stječe pravo na vožnju Vilom Velebita. Radno vrijeme je u subotu od 11 do 20, sati, u nedjelju od 9 pa također do 20 sati.