Nova odluka

Općina Viškovo sufinancira produženi boravak za sve učenike

Biljana Savić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Iznos sufinanciranja produženog boravka i cjelodnevne nastave je isti za sve subjekte te će se isplaćivati prema trajanju nastave i to najviše do iznosa od 225 kuna mjesečno



VIŠKOVO Općinsko vijeće Općine Viškovo na svojoj je posljednjoj sjednici izmijenilo i dopunilo odluke o posebnim oblicima pomoći i o socijalnoj skrbi. Odluke stupaju na snagu sutra, 8. veljače.


Odluke su izmijenjene tako da se njima sada ostvaruju jednaka prava i za djecu koja će pohađati alternativne programe organiziranog boravka i podučavanja učenika, odnosno sufinanciranje nije više ograničeno samo na osnovne škole, već i na ostale subjekte koji provode organiziran boravak i podučavanje učenika razredne nastave.


Ovim se postupcima pokušalo izaći u susret roditeljima čija djeca ne idu u škole koje imaju organiziran produženi boravak, pa je tim roditeljima dana mogućnost da njhova djeca pohađaju alternativne programe koji će onda biti sufinancirani od strane Općine Viškovo na jednak način kao i djeci koja pohađaju produženi boravak u školi.




Na taj način će roditelji učenika iz OŠ »Sveti Matej« imati mogućnost svoju djecu adekvatno zbrinuti nakon i prije nastave, dok su na poslu, a isto tako roditelji djece koja ne pohađaju OŠ »Sveti Matej« neće brinuti i strahovati hoće li se dijete uspjeti upisati u predmetni program isključivo unutar osnovne škole koju njihovo dijete pohađa. Iznos sufinanciranja produženog boravka i cjelodnevne nastave je isti za sve subjekte te će se isplaćivati prema trajanju nastave i to najviše do iznosa od 225 kuna mjesečno.


Zahtjevi za ostvarivanje prava na sufinanciranje produženog boravka i cjelodnevne nastave te za besplatan produženi boravak i cjelodnevnu nastavu zaprimat će se od ponedjeljka, 11. veljače.


Jednokratna novčana pomoć


Općina Viškovo poziva sve mještane kojima od njihovih poslodavaca, kojem je račun blokiran ili nad kojim je otvoren stečaj, nisu isplaćene najmanje dvije uzastopne plaće, da se obrate Općini Viškovo za isplatu jednokratne novčane pomoći za svako dijete ili mladu osobu iz Fonda solidarnosti za djecu i mlade Primorsko-goranske županije.


Jednokratna pomoć iznosi 1.500 kuna za svako dijete ili mladu osobu iz Fonda solidarnosti.