Programi

Općina Viškovo osigurala 1.1 milijun kuna: Potpisano 60 ugovora s predstavnicima 31 udruge

Andrej Petrak

Foto M. Aničić

Foto M. Aničić



VIŠKOVO  Načelnica Viškova Sanja Udović potpisala je 60 ugovora s predstavnicima udruga o financiranju programa iz područja kulture, sporta i ostalih društvenih područja u 2018. godini. Općina Viškovo sveukupno je osigurala 1.139.297 kuna za ovih 60 programa i njihovo provođenje. U 2018. godini pravo na financijska sredstva ostvarila je 31 udruga s ukupno 60 odobrenih programa za financiranje javnih potreba. Najviše odobrenih programa, njih 26, je iz područja kulture, no ne zaostaju niti sport i ostala društvena područja te je u svakoj od kategorija pravo na financiranje ostvarilo 17 udruga.


– Posebno nas vesele programi usmjereni na djecu i mlade, kojima se od malih nogu usađuju kvalitete koje su bitne, bilo kroz bavljenje sportom, bilo kroz uključivanje u društveni rad svoje zajednice ili čuvanje tradicije i kulture našega kraja, napomenula je općinska načel


Nakon provedenih natječaja od 2. do 26. siječnja ove godine, stručna povjerenstva iz područja kulture, sporta i ostalih društvenih područja ocijenila su predložene programe te je sukladno njihovoj ocjeni načelnica donijela odluku o odobravanju financijskih sredstava za provedbu programa i projekata iz područja kulture, sporta i ostalih društvenih područja u 2018. godini.