Znanje je imanje

Općina Kostrena osigurala bonove od 600 kuna za srednjoškolce

Barbara Čalušić

Foto NL arhiva

Foto NL arhiva



KOSTRENA – Učenicima srednjih škola s prebivalištem u Kostreni i ove će godine biti omogućeno korištenje poklon bona u iznosu 600 kuna za nabavku udžbenika i školskih potrepština. Kako se ukupan broj srednjoškolaca u Kostreni kreće oko 160, u proračunu je rezervirano 100 tisuća kuna.


Bonovi će se izdavati u Općini Kostrena od 20. kolovoza do 30. rujna 2016. godine, a moći će se iskoristiti do 31. listopada 2016. godine u knjižarama Školska knjiga, V.B.Z. i Narodne novine. Kako bi ostvarili pravo na bon učenici su dužni dostaviti dokaz o prebivalištu (potvrda MUP-a ili osobna iskaznica) i potvrdu o upisu u školsku 2016/17. godinu.Korisnicima koji su udžbenike za srednju školu nabavili u nekoj drugoj knjižari ili putem web prodaje refundirat će se troškovi nabavke udžbenika.


Svi učenici Osnovne škole Kostrena dobit će besplatne udžbenike. Na nivou škole organizirana je podjela udžbenika starijih generacija mlađima, a udžbenike koji više nisu za daljnju uporabu Općina Kostrena zamijenit će nabavkom novih. Učenici će svoje komplete knjiga preuzeti prvog dana škole.


Za sve korisnike programa socijalne skrbi nabavit će se i radne bilježnice i mape do punog kompleta prema zahtjevu škole. Učenici koji školu pohađaju izvan Kostrene mogu ostvariti pravo na refundaciju troškova udžbenika, a zahtjevu trebaju priložiti original račun (R1), uvjerenje o prebivalištu ili osobnu iskaznicu za učenika, potvrdu škole  te broj računa na koji će se izvršiti uplata.




Učenici prvog razreda osnovne škole na prvi dan škole dobit će poklon bon u iznosu 300 kuna kojeg će moći iskoristiti za školske potrepštine u knjižarama Školske knjige, V.B.Z.-a  i Narodnih novina.



Zahtjev za refundaciju troškova može se podnijeti najkasnije do 31. listopada 2016. godine, a potrebno mu je priložiti original račun (R1), uvjerenje o prebivalištu ili osobnu iskaznicu za učenika, potvrdu škole te broj računa na koji će se izvršiti uplata.


Općina Kostrena sufinancirat će trošak mjesečne karte Autotroleja  redovnim učenicima srednjih škola koji imaju prebivalište na području Općine Kostrena, a koji ne ostvaruju pravo na financiranje troška prijevoza po nekoj drugoj osnovi, i to za razdoblje rujan – prosinac 2016. u iznosu od 25 posto cijene mjesečne pokazne karte. Potvrde kojima će se ostvariti pravo na subvenciju prijevoza izdavat će se od 20. kolovoza 2016. godine, a kako bi ostvarili ovo pravo učenici su dužni dostaviti dokaz o prebivalištu (potvrda MUP-a ili osobna iskaznica) i potvrdu o upisu u školsku 2016/17. godinu