SMJEŠTAJ U SAMOIZOLACIJI

Općina Jelenje aktivirala centar u Dražicama za pomoć najrizičnijim grupama

Sanja Gašpert

Foto/NL

Foto/NL

Centar ima na raspolaganju pet soba, a svaka je odvojena i ima sanitarni čvor, krevet, klimu. Objekt ima ima i zaseban ulaz



JELENJE – Općina Jelenje je uz pomoć Civilne zaštite i DVD-a Jelenje povećala stupanj pripravnosti na jelenjskom području.


U Dražicama je, tako, aktiviran Vatrogasno-spasilački centar Grobnik, koji je u ova neizvjesna vremena spreman za pružanje pomoći mještanima koji u svojem kućanstvu nisu u mogućnosti provesti mjeru samoizolacije, odnosno žive u zajedničkom domaćinstvu s rizičnim grupama kao što su onkološki bolesnici, kronični bolesnici, djeca.


Centar ima na raspolaganju pet soba, a svaka je odvojena i ima sanitarni čvor, krevet, klimu.




Objekt ima ima i zaseban ulaz. Epidemija i koronavirus je za svih nova situacija i iskustvo, ali sukladno našim mogućnostima pomoći ćemo najpotrebitijima, kaže načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja.


Dodaje kako je aktiviran i Stožer civilne zaštite Općine Jelenje i uveden info broj koji je 24 sata na raspolaganju mještanima – 051/230-313. Prema informacijama Iz Općine Jelenje, u samoizolaciji na jelenjskom području je trenutno dvanaest osoba.


– Za pretpostaviti je da će broj osoba u idućim tjednima rasti, zato smo stanje pripravnosti u našoj sredini odlučili dignuti na veću razinu.


Pozivam i ovim putem ako ima netko od naših sumještana ili osoba koji se nalaze na području općine Jelenje, a dolaze iz virusom zahvaćenih područja da se jave područnom uredu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kako bi dobili daljnje upute, a sve u svrhu zaštite njihovog zdravlja, ali i zdravlja svih nas.


Do sada smo, uz aktiviranje Stožera Civilne zaštite Općine Jelenje, uveli mjere zatvaranja vrtića, ograničavanja javnih skupova, organizirali smo dostavu kuhanih obroka od strane Crvenog križa, kao i dostave hrane i lijekova.


Također, zatvoreni su ugostiteljski i uslužni objekti, kaže Marčelja, dodajući da se pripremaju mjere za pomoć poduzetnicima i zakupcima poslovnih prostora.


Sve informacije o korona virusu redovito se mogu pratiti na portalu jelenje.hr, kao središnjem mjestu za praćenje službenih informacija na području Jelenja.