Pazi glavu!

Opasnost za prolaznike: Pao komad zida trošnog skladišta u Demetrovoj ulici

Ljiljana Hlača

Derutno skladište neprimjereno za centar grada i opasno / Foto Ivica TOMIĆ

Derutno skladište neprimjereno za centar grada i opasno / Foto Ivica TOMIĆ

Mjesni odbor Luka je po pitanju tog derutnog prostora u više navrata pisao Gradu, ali riječ je o privatnom prostoru koji koriste tri poslovna subjekta



RIJEKA – Odlomio se komad zida s trošnog skladišta u Demetrovoj 8, na križanju s Matačićevom ulicom kod glavne riječke tržnice u središtu grada. Iako je, prema pričanju ljudi, u trenutku kada je komad zida pao tamo prolazila jedna osoba, srećom nitko nije ozlijeđen.


Ovo nije prvi puta da pišemo o trošnim prostorima koji zbog neodržavanja predstavljaju opasnost za prolaznike. Ovdje je riječ o prostoru koji je navodno u privatnom vlasništvu i koji je unatoč izgledu – u funkciji. Koriste ga, naime, tri poslovna subjekta.


– Mjesni odbor Luka je po pitanju tog derutnog prostora u više navrata pisao Gradu Rijeci i to upravo zbog stanja građevine i otpada unutar njega. Riječ je o objektu koji je izgledom neprimjeren za sam centar grada – kažu u MO Luka, koji su nam ustupili i dopis u kojemu se traži od gradskih vlasti da reagiraju. Otpad je očišćen, ali se po pitanju izgleda skladišta nije ništa promjenilo. Vlasnik nije u njega ništa uložio.




Nedavno se odlomio i komad s pročelja nekadašnje tvornice »Rade Končar« u Vodovodnoj ulici, a koja je u vlasništvu Grada Rijeke. Taj prostor koji se praktički urušava je kupljen još 1991. godine i u početku je tu trebao niknuti ekskluzivni trgovački centar Romeo. Od toga se projekta odustalo još 2001. godine. Kasnije se provlačila priča će se tu graditi garaža. No, opet ništa. Zatim se ex Romeo iz Vodovodne ulice našao i u nacrtu Strategije razvoja Rijeke do 2020. godine. Sada je dio nogostupa duž spomenute zgrade radi sigurnosti omeđeno sigurnosnim trakama do daljnjega.