Radost i zajedništvo

Olimpijski festival riječkih vrtića: Dan velikih igara u kojima su svi, baš svi, pobjednici

Mirjana Grce

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin



RIJEKA U Dvorani Centra Zamet u nedjelju je za mnoge male Riječane bio dan velikih igara i velikih uzbuđenja, dan velike radosti i zajedništva.


Održan je Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Rijeke, osamnaesti po redu, i to zbog lošeg vremena, prvi put u dvorani. U nekoliko igara, disciplina natjecalo se 480 djece predškolskog uzrasta, a pobjednici će se takmičiti na županijskom natjecanju koje će se 18. svibnja održati na otoku Rabu.Prijatelj djece

Podrška s tribina


Hrvatski olimpijski odbor, naime, osamnaesti put organizira sportsko natjecanje dječjih vrtića nazvano Olimpijski festival dječjih vrtića Republike Hrvatske kojemu prethode lokalna natjecanja, a jedno od njih bio je i Olimpijski festival riječkih dječjih vrtića.


Foto Marko Gracin


Foto Marko Gracin





Organizirali su ga Dječji vrtići More, Dječji vrtić Rijeka, Dječji vrtić Sušak i Zajednica sportskih udruga Grada Rijeke Riječki sportski savez pod pokroviteljstvom i uz potporu Grada Rijeke. Financijski su olimpijadu vrtića omogućili sponzori i donatori – udruge nogometnih sudaca, atletskih sudaca i Grad Rijeka.


Male natjecatelje su s prepunih tribina bodrili roditelji, braća i sestre, prijatelji, djedovi i bake, a igre je otvorio zamjenik gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš.


Svi su pobjednici


Na riječkom Olimpijskom festivalu dječjih vrtića u konačnom poretku – ukupno dječaci i djevojčice – najuspješniji je bio i prvo mjesto osvojio Dječji vrtić Sušak III; drugo mjesto pripalo je vrtiću Zamet I, a treće vrtiću Sušak I, dok je nagrada za fair play dodijeljena vrtiću More II.



U atletici, u trčanju djevojčica na 50 metra prvo mjesto je osvojila Matea Brajdić iz vrtića Turnić I, drugo mjesto Tea Šurdonja iz vrtića More I, a treće Laura Kunda Gustavsson iz Zameta II. U trčanju na 50 metara od dječaka su najuspješniji bili: Jakov Miletić iz vrtića Zamet I osvojivši prvo mjesto, zatim Matija Mišković iz vrtića Zamet II osvojivši drugo mjesto, dok je treće mjesto osvojio Niko Čupić iz vrtića Sušak III.


U bacanju loptice u dalj od dječaka je prvo mjesto osvojio Lucijan Frigan iz vrtića Zamet I; drugo mjesto Lukas Miletić iz vrtića Mali princ, a treće Ivan Medić iz vrtića Sušak I. Od djevojčica je u bacanju loptice u dalj prvo mjesto osvojila Maria Šušanj Butković iz vrtića Mali princ, drugo Petra Cuculić iz Mora I, a treće mjesto Cvita Sušić također iz vrtića More I.



U skoku u dalj najuspješniji su od dječaka bili i sljedeća mjesta osvojili: prvo Filip Mačinković Tancebal iz vrtića Sušak III, drugo Jan Mihić iz Turnića III, te treće mjesto Ivano Berdik iz vrtića Zamet I. Od djevojčica su u skoku u dalj najbolje rezultate postigle i osvojile: prvo mjesto Anika Ribarić iz Sušaka I, drugo Lena Gašparović iz Zameta III i treće Lena Car iz vrtića Sušak II.


U štafeti 4×25 metara za dječake prvo mjesto su osvojili dječaci iz vrtića Sušak III, drugo iz Mora I, a treće iz vrtića Sušak II. U istoj disciplini za djevojčice – štafeti 4×25 metara – najbolji su bili vrtići: Turnić II osvojivši prvo mjesto, Sušak I osvajanjem drugog mjesta, a Mali princ trećeg.



U malom nogometu dječaka prvo mjesto je osvojio vrtić Sušak II, drugo More I, a treće Zamet I. U malom nogometu djevojčica prvo mjesto je pripalo djevojčicama iz vrtića More II, drugo iz vrtića More I, a treće iz Zameta I.