Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1n
Sutra: 9° 9° 1n
13. studenoga 2019.
Albanci u Svetištu

Okupljanje oko spomenika sv. Majke Tereze

Okupljanje oko spomenika sv. Majke Tereze
Okupljanje oko spomenika sv. Majke Tereze
Autor:
Objavljeno: 24. rujan 2019. u 21:04 2019-09-24T21:04:00+02:00

Želimo da taj susret oko Majke Tereze na Trsatu postane tradicionalan, i da i tada upoznajemo njezino djelo i život, poručio je Gani Xharrahi

RIJEKA  Prošla je godina dana od kada je u Svetištu Majke Božje Trsatske podignut spomenik sv. Majci Terezi iz Kalkute, rad akademskog kipara Gzima Muriqija.

U povodu prve godišnjice postavljanja spomenika, na misi u trsatskoj bazilici okupili su se i mnogi ovdašnji pripadnici albanske nacionalne manjine, a onda, naravno, i oko Majke Tereze.

- Želimo da taj susret oko Majke Tereze na Trsatu postane tradicionalan, i da i tada upoznajemo njezino djelo i život, poručio je Gani Xharrahi, predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine PGŽ-a i jedan od organizatora susreta koji je održan pod pokroviteljstvom VANM PGŽ-a u suradnji s VANM Grada Rijeke i saborskom zastupnicom Erminom Lekaj Prljaskaj.

U povodu 40. godišnjice posjeta Majke Tereze Rijeci i Trsatskom svetištu spomenik je 2018. godine podignut na inicijativu albanske nacionalne manjine s područja Primorsko-goranske županije i tijekom prošle godine dana postao je gotovo nezaobilazno mjesto molitve. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.