Onemogućen pristup moru

Ograda na riječkoj Rivi ukrašena novim transparentom i pozivom odgovornima

P. N.

Foto NL

Foto NL

"Lijepo vas molimo da maknete ovu ogradu - zahvalni građani Rijeke" - stoji na novom transparentu kojim se na pristojan način još jednom pokušava upozoriti koliko je neprimjereno i nepotrebno onemogućavati pristup građanima moru



RIJEKA – Metalna ograda koju je Lučka uprava Rijeka postavila na istočnom dijelu riječke Rive dobila je niz novih “ukrasa”, među posljednjima je i transparent na kojemu jasno piše što se očekuje od odgovornih u Lučkoj upravi


“Lijepo vas molimo da maknete ovu ogradu – zahvalni građani Rijeke” – stoji na novom transparentu kojim se na pristojan način još jednom pokušava upozoriti koliko je neprimjereno i nepotrebno onemogućavati pristup građanima moru.  


Nešto ružnije svakako djeluju razno razne stvari i predmeti koje su građani postavili na ogradu protestirajući na taj način protiv nepotrebne barijere.




Ista ograda podigla je veliku prašinu i lavinu nezadovoljstva na društvenim mrežama, te reakcije gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, koji je također zatražio micanje ograde i kazao kako ga je neugodno iznenadila ograda postavljena na dijelu Rive.


U pojašnjenju iz Lučke uprave pak tvrde da je ograda postavljena isključivo iz sigurnosnih razloga, odnosno zbog minimalnih sigurnosnih uvjeta za brodove koji su tu privezani. Ograda bi se trebala maknuti kada se stvore uvjeti za micanje automobila s Rive.


Snimio Marko GRACIN


Snimio Marko GRACIN



Najžustrije je reagirala Akcija mladih, koja je tim povodom i na licu mjesta sazvala konfenernciju za novinare.


– Umjesto da naš Grad koji teče približimo moru od kojeg su nas urbanistički riječki huligani svojim katastrofalnim planiranjem bezumno udaljili, umjesto da vratimo našu Rivu i Molo longo građanima, umjesto da maknemo aute i parkiralište s potencijalno najljepše šetnice na Kvarneru, mi se u našem gradu budimo uz 2 metra visoku metalnu ogradu sagrađenu na našoj Rivi!


Ogradu sagrađenu po naređenju nekog uhljebničkog činovnikaLučke uprave Rijeka koji je zaključio da je naša obala, naša Riva, naš jedini normalni izlaz i doticaj s morem u centru grada nečija privatna prćija, kazali su iz Akcije mladih.


Snimio Marko GRACIN


Snimio Marko GRACIN