Budući stanari strpljivo čekaju

Odgođeno useljenje u POS-ove stanove na Drenovi

Ljiljana Hlača

bog izuzetno loših vremenskih prilika na gradilištu, radovi na uređenju okoliša i pristupnih cesta odvijaju se usporenom dinamikom slijedom čega će se pomaknuti i rok useljenja budućih stanara, ističe ravnatelj Agencije za poticanu stanogradnju Grada Rijeke Vladimir Benac



RIJEKA Izrazito kišovito vrijeme prolongiralo je useljenje stanara u POS-ove stanove na Drenovi. Investitor odnosno Grad Rijeka nikad službeno nije izlazio s točnim datumom završetka radova pa tako i useljenja, no uvijek se neformalno isticalo da bi ključeve vlasnici trebali dobiti najkasnije do 1.ožujka. No, to se nije dogodilo. Polazeći od odgovora kojeg smo dobili, zgrade su gotove, ali se s uređenjem okoliša oko njih kasni.


– Zbog izuzetno loših vremenskih prilika na gradilištu, radovi na uređenju okoliša i pristupnih cesta odvijaju se usporenom dinamikom slijedom čega će se pomaknuti i rok useljenja budućih stanara, ističe ravnatelj Agencije za poticanu stanogradnju Grada Rijeke Vladimir Benac.


– Ukoliko to vremenske prilike budu dozvoljavale, radovi će biti gotovi do konca ožujka, a useljenje će u tom slučaju biti moguće u drugoj polovini svibnja, navodi dalje Benac. Kupci će o svemu biti pravovremeno izvješteni putem web stranice APOS-a odnosno www.apos.hr, ističe dalje naš sugovornik.




Na upit zbog čega se za useljenje čeka svibanj kada će sve biti gotovo do kraja ožujka, Vladimir Benac odgovora:


– Od dovršetka radova do mogućeg useljenja potrebno je obaviti tehničke preglede i ishoditi pravomoćne uporabne dozvole, otkloniti eventualne nedostatke, provesti urise objekata u zemljišne knjige te etažiranje i uknjižbu izgrađenih stanova. Tek po izvođenju svih navedenih radnji moguće je pristupiti sklapanju kupoprodajnih ugovora te konačno primopredaji stanova, zaključuje se.


Na lokaciji Donja Drenova prodana su 74 stana. U tijeku je prodaja preostalih šest stanova za koji postoji interes, no u ovom trenutku još nisu zaključeni formalni predugovori o kupnji. Radove na POS-u izvodi Novotehna. Vrijednost ove investicije je 41.774.766 kuna, neto površina stambenog prostora iznosi 5.027 metara četvornih, dok je površina građevnih parcela 7.161 metar kvadratni. Prosječna cijena stana po metru četvornom iznosi 8.310 kuna.