Akcija 'Koga briga'

Odgoda zbog kiše: Polumaraton “S prasca na prasca” bit će 9. rujna

Edi Prodan

»Koga briga« brine za potrebite / Snimio Silvano JEŽINA

»Koga briga« brine za potrebite / Snimio Silvano JEŽINA

Polumaraton »S prasca na prasca« održat će se dakle 9. rujna, početak mu je pomaknut na 15 sati. Svi koji žele sudjelovati mogu se prijaviti na lokaciji bara »Morski prasac«, do pola sata prije  početka, a nakon toga će Autotrolej sve sudionike plivanja besplatno prebaciti na lokaciju Bivio gdje je, na MP2, start



RIJEKA   Drugi dio tradicionalne akcije »Koga briga«, nakon nedavno fantastično prihvaćenog natjecanja u kuhanju brudeta, neće se održati u subotu 1. rujna kako je bilo previđeno i najavljeno, nego u nedjelju 9. rujna.


Najvažnija je to informacija s jučer na terasi beach bara »Morski prasac« na Kantridi održane konferencije za novinare.


– Najava lošeg vremena, s naglašenim grmljavinskim pljuskovima, natjerala nas je na odgodu humanitarnog polumaratona koji se inače tradicionalno održava prvog vikenda u rujnu. Nevoljko smo to napravili, ali uistinu bi bilo besmisleno prkositi tako lošoj vremenskoj prognozi – istaknuo je to Kristian Sirotich, dopredsjednik »Koga briga«.




Ove se godine manifestacija održava za akciju »Moje mjesto pod suncem« koju provode udruge Šarolija i Centar za kulturu dijaloga iz Rijeke. Intencija je pomoć djeci lošijeg socio-ekonomskog položaja u osiguranju sudjelovanja u aktivnostima koje im njihovi roditelji nisu u mogućnosti pružiti, a u njima inače uživaju njihovi vršnjaci.


– Iznimno nam je drago da je naš rad prepoznat i od strane Udruge Koga briga. Voljeli bismo kad bi i druge udruge kao i potencijalni donatori prepoznali problem kojim se bavi akcija »Moje mjesto pod suncem«. Danas skrbimo o 42 djeteta čiji obiteljski standard ne omogućava njihovo odrastanje u skladu s onim što imaju ostala djeca. No, problem je u tome što samo na području Rijeke takve djece ima više od – pet stotina, istaknula je Sandra Grozdanov, predsjednica Šarolije.


Polumaraton »S prasca na prasca« održat će se dakle 9. rujna, početak mu je pomaknut na 15 sati. Svi koji žele sudjelovati mogu se prijaviti na lokaciji bara »Morski prasac«, do pola sata prije  početka, a nakon toga će Autotrolej sve sudionike plivanja besplatno prebaciti na lokaciju Bivio gdje je, na MP2, start. Očekuje se oko 150 plivača, a osim onih koji se tim sportom bave na organizirani način, dobro su došli i svi ostali građani.


Sudionike polumaratona na Kantridi očekuje energetska okrjepa za koju je zadužen glavni ovogodišnji donator Dechatlon, kao i ukusna domaća hrana – maneštra i srdelice. Za natjecatelje besplatno, za posjetitelje po simboličnim cijenama.