Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 2° 1
Sutra: 2° 2° 1
23. siječnja 2019.
Maškarane rode

Ode sve u Pust i Maškare: Djelatnice Ginekologije KBC-a pod maskama

Foto I. Tomić
Foto I. Tomić
Autor:
Objavljeno: 31. siječanj 2016. u 11:35 2016-01-31T11:35:02+01:00

RIJEKA Maškarana večer u riječkoj Konobi Ugor ne bi se razlikovala ni po čemu od ostalih maškaranih večeri što u vrijeme Mesopusta zadese brojne riječke ugostiteljske objekte da glavni protagonisti ove nisu bili djelatnici Klinike za ginekologiju i porodništvo KBC-a Rijeka, s naglaskom na Odjel Rađaonice. Nije njima ovakav susret prvi u karijeri, imaju te maškarane rode ravnih deset godina karnevalskog iskustva ovog tipa i tko zna koliko još onog koji spada pod nazivnik »osobno pusno iskustvo«.

Uglavnom, pravi pusni ljudi s dugogodišnjim maškaranim stažom.

Tko god je bar jednom u proteklih deset godina zavirio na njihovu maškaranu večer zna da bude ludo vesela, ali i tematska. Ovogodišnju su posvetili kolegici Korneliji Šokota koja ih uskoro napušta. Kostimirali su se u domina. Prelaskom dugogodišnje članice Kornelije u drugi kolektiv ova neformalna karnevalska skupina ostaje bez nje i događa se svojevrsni domino efekt.

– Ustvari je ova maska u čast Korneliji jer ako je itko dugo godina bio dobri duh rađaone, onda je to bila primalja Kornelia. Također i dobri duh svih ovakvih i inih naših okupljanja, kazala je Silvana, a na upit da nam pojasni slogan maske koji glasi »Ode sve u Pust i Maškare«, samo se nasmiješila i rekla da se sloganu nema što dodati niti ga treba pojašnjavati.

Sve u svemu večer je bila više nego vesela, prepuna pjesme i plesa, a bogme se spojila i s kasnom zorom ili ranim jutrom. Medicinarima se spontano pridružila i družba iz Argentine koja se u lokalu slučajno zatekla pa možemo reći kako je večer imala i internacionalni karakter.

Vesele »rode« zahvaljuju domaćinu tj. »Ugoru« i njegovom osoblju, glazbeniku koji ih prati već dugi niz godina, a nadasve dosadašnjoj kolegici Korneliji koja ih je dugo godina svojim entuzijazmom i vedrinom učila da samo nasmijan čovjek može biti i dobar čovjek, i stručnjak u svom poslu, ali i dobar karnevalist.

Mi »maškaranim rodama« želimo da imaju pune ruke djece i da bi se pod maskom veselili i k letu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka