Rekonstrukcija kolnika

Od petka zatvoreno raskrižje Fiumare i Žrtava fašizma

Marinko Glavan

Zahvat započinje u sklopu projekta Hrvatskih cesta kojim će biti izmijenjen asfaltni sloj na većem dijelu prometnica od Plumbuma do Preluka, a potrajat će desetak dana



RIJEKA – Rekonstrukcija kolnika na raskrižju Fiumare i Ulice žrtava Fašizma započet će tijekom noći s četvrtka na petak, najavljeno je iz Rijeka prometa.


Zahvat započinje u sklopu projekta Hrvatskih cesta kojim će biti izmijenjen asfaltni sloj na većem dijelu prometnica od Plumbuma do Preluka, a potrajat će desetak dana. Kako je riječ o jednom od najprometnijih raskrižja, kojim prolazi i najveći dio gradskih autobusnih linija, očekuje se da će radovi izazvati velike prometne gužve u gradskom središtu. Zastoje i dugačke kolone posebno treba očekivati od ponedjeljka, 8. rujna, kada počinje školska godina, što i inače rezultira prometnim gužvama koje će zbog privremenog ukidanja prometovanja raskrižjem biti dodatno pojačane.


Iako će radovi trajati deset dana, očekuje se da ni po njihovu okončanju prometna situacija neće biti mnogo bolja, budući da nakon raskrižja na red dolazi asfaltiranje Fiumare.Iz Rijeka prometa najavljuju kako će detaljan plan preregulacije prometa za vrijeme trajanja radova biti objavljen tijekom sutrašnjeg dana, a vozače pozivaju da prate obavijesti u medijima te poštuju privremenu prometnu regulaciju. Zbog radova će promet raskrižjem, kao i pristupnim prometnicama biti u potpunosti zatvoren za sva vozila, zbog čega će i linije javnog gradskog prijevoza privremeno biti premještene na nove trase, no ni iz Autotroleja još nisu objavljeni detalji oko izmještanja autobusnih linija.Svi radovi na postavljanju novog asfaltnog sloja na državnim cestama što prolaze kroz Rijeku u smjeru istok-zapad trebali bi, prema planovima, biti završeni do kraja rujna.