Korner Novog lista

Od euforije do gorčine: Brojni Riječani pratili utakmicu na Gatu Karoline Riječke

Denis Frančišković

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza

Novolistovski korner bio je iznova srce slavlja, isčekivanja, padanja u trans, potonuća... Osjećaji su se miješali, a Riječani različitih raspoloženja dočekali remi s Česima nakon što je pobjeda bila na dlanu



RIJEKA Mučno političko lipanjsko ludilo je diljem Hrvatske barem zakratko zamijenilo ono drugo, puno pozitivnije navijačko »ludilo«. Za ono doslovno, u pravom smislu riječi, pobrinuli su se češki nogometaši, ali u prvom redu dio neodgovornih navijača u St. Etienneu, koji je prekidom pokvario potpunu feštu… Ne samo u Francuskoj nego diljem Hrvatske. No, unatoč gorčini, slavilo se…


Foto V. Karuza


Foto V. Karuza



Kockice, navijanje i pjesma pratile su najbolje hrvatske nogometaše i u Rijeci. Novolistovski korner na Gatu Karoline Riječke bio je i sinoć iznova srce slavlja, isčekivanja, padanja u trans, potonuća… Osjećaji su se miješali, a Riječani i oni kojima su bijelo-crvena polja hrvatska u srcu, različitih su raspoloženja na kraju dočekali remi s Česima nakon što je pobjeda već bila na dlanu.




– Ovo mi se baš ne sviđa, dobit ćemo neki krumpir od gola – prokomentirao je mladi navijač na rivi u trenutku dok je Hrvatska stiskala, ali čudesni Cech na vratima spašavao sastav Pavela Vrbe.


Posebnu potporu u glasnicama i dlanovima dobivali su Strinić i Modrić, a kad je Perišić u svom slalomskom stilu lakoćom zabio vodeći gol prolomila se »kornerom« erupcija slavlja. Poletjele su u zrak plastične čaše, pune i prazne, zavijorile se zastave i šalovi, a mnoštvo upaljenih baklji kao da je simbolično govorilo koliko puku znače golovi i potezi najpraćenije sportske vrste u Hrvata.


A kad je Ćorlukina glava po tko zna koji put bila omotana zavojem moglo se čuti: Svi smo mi Ćorluka Vedran! Je suis Čarli! Hrvatska je dominirala, satjerala Čehe u konopce, a majstorija Rakitića »raspametila« navijačke strasti. Pjevalo se, navijalo, a onda kad je izašao dirigent Modrić i obistinile se zle najave o prekidu… Česi su se vratili u život, a  srca vatrena kao da su na trenutak prestala kucati. Sve silina radosti srušila u samo desetak minuta. A sve je puno prije toga išlo u slavljeničkom smjeru. Kockice na svakom koraku, puni kafići pa čak i roštilji ispred njih! Šteta, jer bio je to petak preodređen za potpuno slavlje.