Presedan za regiju

Od danas iz Rijeke za Marseille već od 9 eura: Na Krk sletio prvi zrakoplov Voloteae

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot Zračna luka Rijeka

Foto Screenshot Zračna luka Rijeka



RIJEKA U srijedu u 20.10 sati iz Marseillea je s brojem leta V72616 doletio prvi zrakoplov Voloteae na Zračnu luku Rijeka što predstavlja presedan za čitavu regiju Kvarnera, s obzirom na to da je prvi put u posljednjih 20 godina uspostavljena redovita aviolinija između Rijeke i ne samo grada Marseillea, već bilo kojeg francuskog grada, javljaju iz Zračne luke Rijeka.


– Iako je prošle godine uspostavljena direktna charter aviolinija između Pariza i Rijeke, redovita aviolinija predstavlja mnogo veći potencijal budući se radi o redovnoj liniji koja će, neovisno o količini prodanih karata, omogućiti svakom individualcu da po niskim cijenama odleti u ovaj prekrasan, drugi po veličini francuski grad, poručuju iz Zračne luke Rijeka.


Na ovaj je povijesni dan održana svečana inauguracija još jedne nove aviokompanije na Zračnoj luci RIjeka klasičnim vodenim slavolukom i rezanjem vrpce, a putnici su dočekani sa domaćim slasticama i lokalnim folklorom.




Nova linija Voloteae letjeti će na liniji Rijeka-Marseille jedanput tjedno, srijedom sve do 2. listopada 2019., a promet na navedenoj liniji vršiti će se zrakoplovom tipa Boeing 717 koji može primiti 125 putnika.


Volotea je španjolska niskrotarifna aviokompanija koja povezuje preko 83 grada diljem Europe, srednje i manje veličine, pridajući posebnu važnost kvaliteti i sigurnosti putnika. Fokus Volotea-e je na destinacijama europske strane mediteranske obale, kao i zapadne i južne Europe.


U 2018. g. Volotea je sa prevezenih preko 6,5 milijuna putnika zabilježila porast od 36% u odnosu na godinu ranije, čime se uvrstila među najbrže rastuće aviokompanije u Europi.


Karte za Marseille možete kupiti na web stranici www.volotea.com već od 9€ po jednom smjeru!