Svečanost

‘Obrtničke ruke’ Davorki Babić, Draganu Ovčaričeku i Rajku Damišu

Alenka Juričić Bukarica

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Povelje su dobili David Diraka, Đina Josipović, Josip Knežević, Mihaela Užar i Bojan Jape, a plakete »Obrtničke ruke« dobili su Ružica Lakatoš Perčić, Svjetlana Antolos, Miroslav de Martini, Josip Mjeda i Senka Mitrović



RIJEKA – Davorka Babić, Dragan Ovčariček i Rajko Damiš, laureati su nagrade »Obrtničke ruke« s poveljom koju Udruženje obrtnika Rijeka dodjeljuje obrtnicima koji imaju najmanje 25 godina obrtničkog statusa, a svojim su radom pridonijeli održanju obrtničke tradicije, kvaliteti struke i afirmaciji obrtništva uopće.


Nagrade su ovim dugogodišnjim obrtnicima dodijeljene na prigodnoj svečanosti riječkog Udruženja obrtnika održanoj u hotelu Jadran. Bila je to prilika da se rekapitulira godina te nagrade najbolji pa su tako dodijeljene i plakete »Obrtničke ruke«, kao i posebna priznanja.


Plaketu »Obrtničke ruke« za obrtnike koje imaju najmanje 15 godina obrtničkog statusa, dobili su Ružica Lakatoš Perčić, Svjetlana Antolos, Miroslav de Martini, Josip Mjeda i Senka Mitrović. Posebne Povelje za izuzetan uspjeh u struci i afirmaciju obrtništva su pak dobili David Diraka, Đina Josipović, Josip Knežević, Mihaela Užar i Bojan Japel.




Svima nagrađenima čestitao i Darko Sertić, predsjednik UO-a Rijeka, koji je tom prilikom istaknuo kako i ove nagrade znače da je rad ovih dugogodišnjih obrtnika prepoznat, kao i njihovi trud i upornost kojim su pridonijeli razvoju obrtništva na području Rijeke i riječkog prstena.


– Mi trenutačno u udruženju imamo nešto manje od tri tisuće članova, a time da broj obrta ove godine ipak nije padao, što je kod mnogih slučaj, već smo imali i povećanje. No i dalje je jedan od najvećih problema pitanje kadrova, rekao je tom prilikom Sertić.


Okupljenima se obratio i riječki dogradonačelnik Nikola Ivaniš koji je tom prilikom čestitao nagrađenima, ali i kazao kako će Grad Rijeka i nadalje pokušavati poboljšati status obrtnika na svom području.


Udruženje obrtnika Rijeka okuplja članove s područja Rijeke, Bakra, Kraljevice, Čavala i Kostrene.