Pisanje Novog lista pomoglo ocu devetero djece

Obitelj ipak zajedno: Faniqi dobio boravišnu iskaznicu na pet godina

Damir Cupać

Napokon će moja obitelj moći mirno zaspati bez straha hoće li nam i kada policija pokucati na vrata, kazao je Sabit Faniqi, kojemu je početkom studenoga uručeno rješenje o izgonu iz Hrvatske. Kaže, ipak, da neće biti potpuno miran dok se sve ne riješi, dok ne dobije i hrvatsko državljanstvo



RIJEKA Sabit Faniqi koji je oženjen za hrvatsku državljanku i koji ima s njom devetero djece više ne mora strahovati da će biti deportiran iz Hrvatske za mjesec i pol dana, a upravo mu je takva sudbina prijetila.


Naime, iz Policijske uprave primorsko-goranske odgovorili su da je, s obzirom na okolnost da je Sabit Faniqi u braku s hrvatskom državljankom te da imaju devetero djece, udovoljeno njegovom zahtjevu i upravo je u tijeku izdavanje boravišne iskaznice s rokom važenja od pet godina.


  – Po isteku može u zatražiti stalni boravak te time trajno regulirati svoj status u Republici Hrvatskoj, naveli su u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj.


  Faniqi kaže da će sada napraviti osobnu iskaznicu, ali da neće biti potpuno miran dok se sve to konačno ne riješi.     – Zadovoljan sam i sretan zbog toga što sada ne moram strahovati od svakog dana koji prođe jer se bliži istek roka od 80 dana kada sam dobio rješenje o izgonu, a ako sam ne odem, da će me prisilno udaljiti iz Hrvatske. Znači, udaljit će me od supruge i moje djece. Sada se to neće dogoditi, ali i dalje mi nije svejedno zbog toga što sam mišljenja da trebam dobiti državljanstvo i na taj način sva prava i obveze kao i ostali građani Hrvatske. Ali ipak, ovo je velik iskorak i napokon će moja obitelj moći mirno zaspati bez straha hoće li nam i kada policija pokucati na vrata – kazao je Faniqi.

 


Više možete pročitati u tiskanom izdanju!