Prokišnjavanje

Obilna kiša prouzročila probleme i u riječkom KBC-u: Poplavljen novi hitni trakt na Sušaku

Barbara Čalušić

Upozorenje na opasnost na ulazu u petak navečer Maks KOSJEK

Upozorenje na opasnost na ulazu u petak navečer Maks KOSJEK



RIJEKA Obilna kiša koja je padala veći dio proteklog tjedna prouzročila je prokišnjavanje na dijelovima novog hitnog trakta na sušačkom lokalitetu Kliničkog bolničkog centra Rijeka.


Kako su objasnili u KBC Rijeka, došlo je do proboja vode na dijelu spoja stare zgrade i predvorja hitnog trakta. Podsjetimo, novi hitni prijem na Sušaku u novim je prostorima počeo s radom prije pola godine.


– Obzirom na garantni rok uz radove novog Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, izvođač radova će u što kraćem roku sanirati oštećenja i otkloniti uzroke prokišnjavanja. Niti u jednom trenutku nije bila ugrožena medicinska oprema, niti je poremećen uobičajeni tijek skrbi o pacijentima na hitnom traktu – poručili su jučer iz bolnice.




U prokišnjavanju je najviše stradala čekaonica pa su preventivno skinute ploče sa spuštenog stropa.


Prokišnjavanje krovova na objektima KBC-a Rijeka u ovo doba godine nije rijetkost. Tako je prije točno dvije godine obilna kiša prouzročila veliku štetu na zgradama riječkog rodilišta i poliklinike na riječkom lokalitetu.


Šteta od nevremena tada je procijenjena na tri milijuna kuna, a budući da je propuštanje krovišta tada zahvatilo električne instalacije, evakuiran je cijeli posljednji kat rodilišta i zaustavljen pogon riječke Transfuziologije koja se nalazi na zadnjem katu poliklinike.