Ulice pod vodom

Obilna kiša napravila “nered” u prometu u Rijeci, u subotu bi mogao pasti i – snijeg

P. N.

Snimili Ivica TOMIĆ / Damir ŠKOMRLJ

Snimili Ivica TOMIĆ / Damir ŠKOMRLJ

Na Platku pada gusti snijeg, baš kao i u višim dijelovima Učke. Snježne pahulje mogle bi sutra zalepršati i u nižem riječkom području, dok se sredinom dana očekuje prestanak oborina i razvedravanje



Da je Rijeka grad koji je triput kišovitiji od Londona, ovaj smo tjedan već čuli. Je li grad na Rječini i danas po količini padalina rušio rekorde, nije nam još poznato, no svi oni koji su se tijekom ranog poslijepodneva i podneva našli na ulicama, bilo kao pješaci, bilo kao vozači morali su iskoristiti podosta svojih vještina.


Mokri su bili svi, no najvažnije je bilo izbjeći nezgode u prometu i proklizavanja uslijed ogromnih lokvi.


Kako izvještava Rimeteo, na raznim područjima Rijeke palo je do sada od 54.9 do 97.7 mm dok Cernik i Njivice zasluženo osvajaju drugo i treće mjesto.




Današnji dan uz pljuskove i grmljavinu na Krku je već rano jutros obilježila i obilna tuča. Meteorološka postaja u Njivicama zabilježila je 63 mm oborina, dok je u gradu Krku palo 6 mm. Oko podneva snažna tuča pogodila je i istok Istre.


Foto D. Škomrlj


Foto D. Škomrlj



Temperatura zraka na Platku u 14 sati iznosila je 0°C, te pada gusti snijeg, baš kao i u višim dijelovima Učke. Nakon kiše, predvečer je i u Gorskome kotaru počeo padati snijeg, pa su na svim cestama toga područja proglašeni zimski uvjeti te zabrana kretanja za kamione s prikolicom i tegljače.


Snijeg se mjestimice zadržava na kolnicima i usporava kretanje. U ranim večernjim satima je na goranskome dijelu autoceste Rijeka – Zagreb kod tunela Tuhobić zabilježena lakša prometna nezgoda.


Vozačima se, osim prilagodbe brzine, savjetuje da ne kreću na put bez zimske opreme. Snježne oborine se očekuju u večernjim i noćnim satima, a za sutra je najavljeno njihovo postupno slabljenje.


Tijekom subote kako piše Istramet pahulje bi mogle zalepršati i u nižem riječkom području. Sredinom dana oborine će prestati uz djelomično razvedravanje. U Gorskom kotaru snijega može biti u obilnijim količinama, posebice u noći i rano ujutro kada može pasti i 30 cm. Minimalne temperature od 3 do 7°C, dnevne vrijednosti između 9 i 12°C.