Kapijada

Obilježena 23. godišnjica stupanja, koračanja i plesa: Mažoretkinje položile zakletvu

Marija Duvnjak

Foto M. Gracin

Foto M. Gracin



RIJEKA U sklopu programa obilježavanja Dana sv. Vida, Prve riječke mažoretkinje proslavile su 23. godišnjicu uspješnog stupanja, koračanja i plesa. Na Korzu ispred zgrade Gradskog poglavarstva održana je, sada već tradicionalna, Kapijada – događaj svečanog polaganja zakletve kojem je, uz stotinjak mažoretkinja, prisustvovao i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.


Zakletvom »Ja, Prva riječka mažoretkinja, prisežen tebi, vojeni grade, da ću svojun mladosti kraset tvoje letnjice, domaćin kanton i dragin ča činit da se ne pozabe stari užanci. Ti va moje, ja va tvoje duše hodit ćemo vavek naprvo!« mažoretkinje, jedan od simbola Rijeke i pratilac gradskih manifestacija, položile su obećanje Gradu i izmamile pljesak podrške okupljenih.





Gradonačelnik Obersnel je zahvalio riječkim djevojkama na dugogodišnjem predstavljanju Rijeke, te im čestitao na tome što uvijek iz- početka iznenađuju svojim postignućima na svim natjecanjima, ali i na svim Riječkim događanjima. Zaželio im je da ‘»svoju vedrinu, veselje i znanje prenose iz generacije u generaciju kao što su to i do sada činile«.