Politički upliv u Rijeku

Obersnel odgovorio Bandiću: “Koliko se sjećam, Milan je u Rijeci dobio izbore samo u Via Romi”

Tihana Tomičić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Da se Bandić znao i ranije po Rijeci sastajati s nekim čudnim ljudima, to znamo, izjavio je Obersnel



RIJEKA –  S obzirom na boravak Milana Bandić u Rijeci, koji je došao kao podrška nezavisnom Hrvoju Buriću, riječki SDP-ovci komentirali su danas i pokušaje njegova političkog upliva u Rijeku: 


– Svatko tko se bavi politikom ima pravo pokušati na svakom području pridobiti dio birača. Ali koliko se sjećam, na zadnjim predsjedničkim izborima Bandić je pobijedio samo na jednom biralištu – u zatvoru. To dovoljno govori. A da se znao i ranije po Rijeci sastajati s nekim čudnim ljudima, to znamo,  izjavio je Vojko Obersnel, ali nije bio raspoložen da objasni što to točno znači. 


O stanju u SDP-u Obersnel je rekao: 




– Za sve događaje u SDP-u, pa jednako tako i za pad rejtinga na 14, 6 posto, odgovornost ne snosi samo predsjednik stranke Davor Bernardić nego u jednakoj mjeri i Predsjedništvo i onaj dio Glavnog odbora koji je još uz njega, a tu svrstavam i Zlatka Komadinu i Erika Fabijanića.


– Gledajte, SDP je ipak demokratska stranka, i to znači da opoziv predsjednika mora ići demokratskim, statutarnim tijekom. Ako će se smjenjivati predsjednika, to ipak mora ići demokratskim metodama. Dakle, odgovornost je na Predsjedništvu i Glavnom odboru, rekao je Obersnel. Na pitanje dokle može ići ovako, rekao je: »Dok ne pukne. A to znači dok većina u Glavnom odboru ne uvidi da ovako ne ide, ili dok sam Bernardić ne odluči otići. Očito u tim tijelima još nisu progledali, ali to znači i da snose odgovornost za rejting«.