Valja ponoviti

Obersnel najavio novi veliki riječki tulum: Repriza otvorenja EPK već u lipnju. Ali, to nije sve…

Damir Cupać

Kadrovi sa subotnje noćne proslave otvorenja EPK

Kadrovi sa subotnje noćne proslave otvorenja EPK

Odlučili smo da otvorenje EPK treba ponoviti, doduše ne tim intenzitetom, ali ćemo nešto napraviti, rekao je gradonačelnik zahvalivši svima koji su sudjelovali u otvorenju EPK-a



RIJEKA – Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel najavio je da će cjelodnevni tulum koji je organiziran 1. veljače 2020. godine, kada je Rijeka preuzela titulu Europske prijestolnice kulture, najvjerojatnije biti repriziran za Dane svetog Vida u lipnju, a dodao je i da će se jednom mjesečno riječka riva zatvoriti za prometovanje automobilima.


– Odlučili smo da otvorenje EPK treba ponoviti, doduše ne tim intenzitetom, ali ćemo nešto napraviti. Tijekom cijele godine nas očekuju brojni programi, ali događaj kao što je bilo otvorenje treba ponoviti i nastojat ćemo da takvo događanje postane tradicija, jednom godišnje, i to u sklopu obilježavanja Dana svetog Vida.


Razmišljamo i da jednom mjesečno Ulica riva bude bez prometa. Neke će to veseliti, neke ne, ali takav je ovo posao, izjavio je Obersnel.




On se još jednom osvrnuo na dan kada je Rijeka postala EPK


– Slažu se dojmovi nakon svega što smo proživjeli 1. i 2. veljače 2020. godine. Ponosan sam i zadovoljan, neki su ljuti, ali nema se što dodati i oduzeti. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u organizaciji programa, tisućama ljudi, izvođačima u kazalištu i u riječkoj luci, producentima, autorima, tehničarima koji su odradili izvrstan posao u teškim uvjetima, medijima, posebno HTV-u koji je odradio fenomenalan posao i omogućio svima da vide što se događalo u Rijeci.


Zahvaljujem svim gradskim službama i službama komunalnih poduzeća, svima onima koji su sudjelovali u brojnim programima. Ali najviše zahvaljujem građanima Rijeke i našim gostima koji su ispunili riječke ulice i trgove. Da nije bilo njih, sve bi bilo besmisleno, ocijenio je riječki gradonačelnik. Dodao je da je uvjeren da je odrađen izvrstan posao.


– Pokazali smo da postoji drugačija Hrvatska, pokazali smo identitet grada, pokazali smo ponos koji se često miješa s prkosom, zaključio je Obersnel.