Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 2n
Sutra: 9° 9° 2n
16. studenoga 2018.
Tiskovna konferencija

Obersnel i Komadina: Vrlo dobra suradnja grada i županije rezultirala nizom projekata

Foto Roni BRMALJ
Foto Roni BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 17. svibanj 2017. u 11:45 2017-05-17T11:45:00+02:00

»Grad Rijeka je sudjelovao u ostvarenju projekata Marišćine, a slijedi stavljanje sportsko-rekreacijskog centra Platak u punu funkciju, uz spajanje na vodovod. Time gradska uprava pokazuje da je spremna djelovati i izvan administrativnih granica grada, ako je to u javnom interesu«, kazao je Obersnel

RIJEKA Predsjednici riječke gradske te primorsko-goranske županijske organizacije SDP-a Vojko Obersnel i Zlatko Komadina, koji su i stranački izborni kandidati za nove mandate na čelu grada i županije, u srijedu su poručili kako je suradnja Rijeke i županije vrlo dobra te je rezultirala nizom zajedničkih projekata, poput Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćina, projekta Rijeke kao Europske prijestolnice kulture 2020. i Sveučilišnog kampusa.
 

Obersnel je na konferenciji za novinare ustvrdio da se nadopunjuju dvije koalicije, ona za Gradsko vijeće koju čine SDP, PGS, HSU, IDS, Hrvatski laburisti, SDSS i HSS, te ona za Županijsku skupštinu stranaka SDP-a, IDS-a, PGS-a, SDSS-a i Laburista.

 »Grad Rijeka je sudjelovao u ostvarenju projekata Marišćine, a slijedi stavljanje sportsko-rekreacijskog centra Platak u punu funkciju, uz spajanje na vodovod. Time gradska uprava pokazuje da je spremna djelovati i izvan administrativnih granica grada, ako je to u javnom interesu«, kazao je Obersnel.

 Naglasio je da spomenute dvije koalicije dijele svjetonazor, vrlo bitan za izbore i na lokalnoj i na regionalnoj razini.

 »O tome ovisi hoćemo li imati puno ili ograničeno dostojanstvo, slobodu i jednakost. Nikad se neću umoriti od svjetonazorskih pitanja«, rekao je i izrazio želju da Rijeka i dalje ostane moderan europski grad »u kojem svatko bez straha može birati i raditi po svojim promišljanjima«.

 Komadina je istaknuo da županijska i gradska vlast »dišu zajedno više od desetljeća«, surađujući u području zdravstva, obrazovanja, kulture i sveučilišta.
 

Naglasio je primjer hospicija, u kojem zajedno sudjeluju grad, županija i nadbiskupija, te izrazio uvjerenje da će građani na nedjeljnim lokalnim izborima znati odabrati »provjereno, dokazano i ljude od povjerenja«, kako opisuje koalicijske liste na čelu sa SDP-om.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka