Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
20. travnja 2019.
Novi trogodišnji mandat

Obersnel član Odbora direktora svjetske Udruge gradova i luka

Snimio Vedran KARUZA
Snimio Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 22. lipanj 2018. u 17:15 2018-06-22T17:15:37+02:00

Na Generalnoj skupštini usvojen je program aktivnosti za iduće razdoblje kao i proračuni koji prate programe. Ostali članovi Odbora su predstavnici lučkih uprava i to iz Marseilla, Surinama, Cotonoua i Québeca te pet predstavnika poslovnog sektora iz Francuske i Belgije – navode u Gradu Rijeci

RIJEKA  Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, kao predstavnik grada Rijeke, ponovno je izabran za člana Odbora direktora Međunarodne udruge gradova i luka (AVIP) na Generalnoj skupštini održanoj u Quebecu (Kanada) na mandat od tri godine.

– Na Generalnoj skupštini usvojen je program aktivnosti za iduće razdoblje kao i proračuni koji prate programe. Ostali članovi Odbora su predstavnici lučkih uprava i to iz Marseilla, Surinama, Cotonoua i Québeca te pet predstavnika poslovnog sektora iz Francuske i Belgije – navode u Gradu Rijeci.

Međunarodna udruga gradova i luka (AVIP) osnovana je 1988. godine i broji 170 članova s pet kontinenata. U njoj je zastupljeno više od stotinu lučkih gradova, a njezine članove čine predstavnici lučkih gradova, lučkih uprava, organizacija i tvrtki koje su ekonomski i institucionalni partneri lučkih gradova te arhitekti, urbani planeri te drugi stručnjaci i znanstvenici.

Grad Rijeka je član AIVP-a od 2003. godine. Sjedište udruge je u francuskom gradu Le Havreu, a riječki gradonačelnik Vojko Obersnel član je Upravnog vijeća od 2004. godine.

Cilj AIVP-a je globalna razmjena iskustava u razvoju gradova i luka te poticanje implementacije novih strategija koje omogućuju učinkovitije suočavanje s promjenama koje utječu na gospodarski, društveni i okolišni razvoj u lučkim gradovima, od integracije gradske luke, globalne reorganizacije gospodarskih pravaca, izazova društvene integracije do klimatskih  promjena, procesa  tranzicije te razvoja industrije krstarenja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš