Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
Aktualni sat

Obersnel: 'Vijećniče Peraniću, jedini koji ugrožavaju projekt EPK ste vi i vaša stranka'

Obersnel: 'Vijećniče Peraniću, jedini koji ugrožavaju projekt EPK ste vi i vaša stranka'
Obersnel: 'Vijećniče Peraniću, jedini koji ugrožavaju projekt EPK ste vi i vaša stranka'
Autor:
Objavljeno: 28. studeni 2017. u 10:29 2017-11-28T10:29:00+01:00

RIJEKA - Iako će se o izvješću o prošlogodišnjem poslovanju HNK Ivana pl. Zajca na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Rijeke tek raspravljati, Zvonimir Peranić iz Mosta i aktualni je sat otvorio ovom temom, ponavljajući ono o čemu se već pisalo u medijima - da je na odbore Gradskog vijeća stiglo iz te kulturne ustanove izvješće u kome je bilo pogrešaka. 

Pitao je gradonačelnika Vojka Obersnela što planira poduzeti, ne samo kada je riječ o čelništvu HNK nego i članova Kazališnog vijeća koji su takvo izvješće prihvatili. 

- Tko radi taj i griješi - ocjena je riječkog gradonačelnika, koji je kazao kako "nije sretan" što je prilikom pripreme materijala za Gradsko vijeće došlo do greške u dijelu bilježaka koje su pratile izvješće HNK, ali da "kardinalnih grešaka nije bilo", osobito ne onih koje bi za sobom povlačile materijalnu ili kaznenu odgovornost. 

- Ako netko misli drugačije, za to postoje nadležna tijela - uputio je Obersenel vijećnike. 

Na dodatni komentar vijećnika Peranića da bi takvo izvješće moglo ugroziti i projekt EPK, da je ono došlo u nečije druge ruke, gradonačelnik Obersnel je odgovorio: 

- Jedini koji ugrožavaju projekt EPK ste vi i vaša stranka, koji jedini vidite probleme tamo gdje ih nitko drugi ne vidi, osobito ne oni koji prate realizaciju ovog programa.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.