SDP na mjesne izbore sa HSU-om, ARS-om i SDSS-om

Obersnel: SDP je ozbiljna stranka, bar u Rijeci

Tihana Tomičić

Na pitanje zašto HNS nije u koaliciji sa socijaldemokratima na ovim izborima, a jest u zajedničkoj koaliciji na razini gradske uprave, rekao je da HNS ni na prošlim izborima prije 4 godine nije bio zajedno sa SDP-om na mjesnim izborima



RIJEKA –  Na upit da prokomentira odnose u riječkom SDP-u nakon krize početkom ljeta, kada je bio isključen Slavko Linić, predsjednik SDP-a Rijeke Vojko Obersnel danas je kazao da je to tema koja sigurno neće dominirati mjesnim izborima koji slijede.


– Mi smo ozbiljna stranka, bar u Rijeci, i znamo svoje prioritete – rekao je šef riječkog SDP-a.


Inače, na izbore za vijeća mjesnih odbora u 34 riječka mjesna odbora 19. listopada ove godine SDP izlazi u najvećem broju u koaliciji sa Hrvatskom strankom umirovljenika – na 22 mjesta zajedno idu SDP i HSU, u jednom mjesnom odboru SDP zajedno s njima još nastupa i ARS, a u četiri još i SDSS, dok u sedam mjesnih odbora SDP na izbore ide samostalno, objavio je šef riječkog SDP-a Vojko Obersnel nakon predaje lista u ponedjeljak u ponoć.




– Građani su uvijek znali prepoznati SDP-ove kandidate kao odgovorne ljude i najbolje susjede kojima se može vjerovati – izjavio je Obersnel. Izrazio je nadu i da će neke nove generacije, nakon uvođenja građanskog odgoja u škole, bolje shvatiti važnost mjesne samouprave i u većem broju izlaziti na mjesne izbore, jer sada je izlaznost uvijek veoma slaba.


– Mjesni odbori rješavaju naizgled male stvari, ali važne za kvalitetu života, za razliku od svjetonazorskih i sličnih nazovi velikih tema, koje interesiraju javnost. No, riječka mjesna samouprava u protekle je četiri godine raspolagala sa oko 45 milijuna kuna za manje komunalne radove, i to prema vlastitim prioritetima, i to je model o kojima su mnogi dolazili učiti od nas, pa čak i neki izvan Hrvatske – rekao je Obersnel.


Na pitanje zašto HNS nije u koaliciji sa socijaldemokratima na ovim izborima, a jest u zajedničkoj koaliciji na razini gradske uprave, rekao je da HNS ni na prošlim izborima prije 4 godine nije bio zajedno sa SDP-om na mjesnim izborima, pa se tu nema što komentirati.


– Da li pritom nastupaju kritički, to je njihova stvar. Svatko neka prvo preispita sebe, a tek onda ostale, a ja im predlažem da se drže svog programai govore o tome, a zaborave provokacije – rekao je.