O ''novom vjetru''

Obersnel: Izjave slične Vesni Pusić svojedobno je davao i Čačić, a gdje je danas

Hina

Gradonačelnik Rijeke i predsjednik riječkoga SDP-a Vojko Obersnel izjavio je u petak za Hinu, komentirajući izjave predsjednice HNS-a Vesne Pusić da očekuje pobjedu te stranke na sljedećim lokalnim izborima u tom gradu, kojem treba »novi vjetar«, kako je sličnu izjavu prije četiri ili osam godina dao i Radimir Čačić pa, »eto, vidimo gdje je danas«



RIJEKA – Gradonačelnik Rijeke i predsjednik riječkoga SDP-a Vojko Obersnel izjavio je u petak za Hinu, komentirajući izjave predsjednice HNS-a Vesne Pusić da očekuje pobjedu te stranke na sljedećim lokalnim izborima u tom gradu, kojem treba »novi vjetar«, kako je sličnu izjavu prije četiri ili osam godina dao i Radimir Čačić pa, »eto, vidimo gdje je danas«.


»Pa, eto, vidimo danas gdje je on, a gdje je SDP, ako je to trebala biti kritika SDP-a«, rekao je Obersnel.


»Novi vjetar se ne stvara izjavama. On, naravno, prije svega ovisi o povjerenju građana. Razumijem da je Vesni Pusić teško razumijeti što znači povjerenje građana«, ocijenio je.




Na izvještajnoj konvenciji riječkoga HNS-a, održanoj u srijedu, Vesna Pusić rekla je u vezi s očekivanjem pobjede te stranke na sljedećim lokalnim izborima i potrebom »novog vjetra« u Rijeci da Riječani zaslužuju ljude na vlasti koji ne misle da su bogomdani, koji znaju da se svaki glas zarađuje i sposobni su čuti što ljudi žele i »pretvoriti to u konkretne politike«.


»Od Rijeke se očekuje da povede Hrvatsku u sljedeću fazu političkoga i građanskog razvoja«, rekla je tada Vesna Pusić.HNS je u Rijeci u vladajućoj koaliciji sa SDP-on i još pet političkih stranaka, a jedan od dvojice zamjenika gradonačelnika je HNS-ovac Miroslav Matešić.