Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 4
Sutra: 12° 12° 4
17. siječnja 2020.
Škola s dugogodišnjom tradicijom

OŠ BAKAR Svih 340 učenika u jutarnjoj smjeni

Osnovna škola Bakar spada u najstarije škole u Hrvatskoj
Osnovna škola Bakar spada u najstarije škole u Hrvatskoj
Autor:
Objavljeno: 23. listopad 2018. u 7:30 2018-10-23T07:30:37+02:00

Uređene su tri male učionice koje omogućavaju individualni pristup svakom učeniku, informatički kabinet i prostrana knjižnica

BAKAR - Osnovna škola Bakar, škola s dugogodišnjom tradicijom, ove je školske godine uvela jednosmjenski rad u jutarnjoj smjeni, za ukupno 340 učenika od prvog do osmog razreda.

Kako bi se realizirao ovaj novi projekt, trebalo je tijekom ljetnih praznika obaviti unutrašnje radove u školi pregrađivanjem postojećih prostorija, inače krajem prošlog stoljeća dograđenog novog školskog krila zgrade.

Završetkom radova uređene su tri male učionice koje omogućavaju individualni pristup svakom učeniku, informatički kabinet, kao i prostrana knjižnica. Radove u iznosu od 38 tisuća kuna financiralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

– Mnogi projekti koje je Škola pokrenula su realizirani, neki su u tijeku, a poneki u razmatranju. Svi će ti projekti zasigurno unaprijediti kvalitetu odgoja i obrazovanja i biti u skladu s državnim pedagoškim standardom. Kažimo i to da je ove jeseni nastava informatike postala redovna za učenike petih i šestih razreda, dok je izborni predmet za učenike sedmih i osmih razreda. Škola i u ovoj šklolskoj godini učenicima nudi raznovrsne izvannastavne aktivnosti kroz odabrane sadržaje, ističe ravnateljica OŠ Bakar Mirjana Dragičević. Dodaje kako Grad Bakar ulaže znatna financijska sredstva u rad Škole i vodi posebnu brigu o obrazovanju najmlađih sugrađana te kako je suradnja između grada i škole odlična i partnerska.

Produženi boravak u svim područnim školama

A da Grad Bakar uistinu velika financijska sredstva i pažnju usmjerava obrazovanju, pokazuje i činjenica kako svi bakarski osnovnoškolci imaju besplatne školske udžbenike i radne bilježnice, prvašići poklon-bonove, produženi boravak od ove školske godine imaju sve bakarske škole, a osiguran je i besplatan autobusni prijevoz po svim naseljima.

Osnovna škola Bakar spada u najstarije škole u Republici Hrvatskoj. Davne 1776. godine darovnicom Marije Terezije otvorena je pučka škola u Bakru, jer je već tada prepoznata uloga obrazovanja. Školska zgrada u kojoj se danas nalaze učenici otvorena je 1909. godine i spada u stare secesijske građevine.

U sklopu Osnovne škole Bakar se nalaze i tri područne škole – PŠ Krasica, PŠ Škrljevo i PŠ Kukuljanovo. Specifičnost škole su učenici putnici koji svakog dana organiziranim prijevozom dolaze u školu iz navedenih područja.

U školi su posebno ponosni statusom Međunarodne EKO škole dobivenim 2006. godine, u sklopu kojega se ostvaruju mnoge aktivnosti i projekti i razvija eko svijest o značaju zaštite okoliša i održivom razvoju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.