Fascinantna slika

OLUJA NA KVARNERU Krčki most obasjale 222 baklje, tisuće posjetitelja ostali bez daha

Edi Prodan

Foto I. Tomić

Foto I. Tomić



Nevjerojatnom sinkronizacijom, točno u 21 sat kao jedna upalile su se 222 baklje na Krčkom mostu i tako označile “Oluju na Kvarneru 2018.” Prizor je ostavio bez daha oko tisuću okupljenih u Vozu, a još je impresivnije bilo vidjeti po prilici 500 barki okupljenih u akvatoriju koji omeđuju otočić Sveti Marko, uvala Voz i Črišnjeva. Ono što se željelo, uspjelo se i postići – spomen na 222 branitelja je iskazan na najbolji mogući način. Trud pripadnika KN Armada te udruga Plavo bijeli otok i Vavik vjerna Kirija je na  najbolji mogući način  okrunjen.


Bakljada / Foto V. Karuza


Bakljada / Foto V. Karuza



Bakljada / Foto R. Brmalj


Bakljada / Foto R. Brmalj





Voz / Foto S. Ježina


Voz / Foto S. Ježina



– I više smo nego zadovoljni. Zapravo presretni. Višetjedni organizacijski trud se isplatio i iskreno se nadam da su svi oni naši dragi sudionici Domovinskog rata kao i obitelji stradalnika kojima je ova bakljada posebno posvećena zadovoljno, da su uvidjeli kako sjećanje na njihovu žrtvu ne kopni, ne nestaje istaknuo nam je Mladen Milohnić, predsjednik Plavo-bijelog otoka.Sličnog je razmišljanja bio i Dejan Božić, predsjednik KN Armada. S obzirom da je i sam bio dragovoljac Domovinskog rata, njegove su impresije bile još i snažnije.



– Moram najprije pohvaliti Matka Škalameru, našeg člana Armade, ali i znanog pripadnika GSS-a. Zahvaljujući upravo njemu sinkronitzacija bakljade je bila besprijekorna. Također, silno su nas impresionirale i barke u akvatoriju, sjajna slika. Ma prezadovoljni smo, naglasio je Božić.Za razliku od okupljenih u Vozu, velik dio uzvanika i sami organizatori bili su na brodu Kraljica mora koji se također nalazio u akvatoriju Voza. Na njemu je bila okupljena većina političkih čelnika gradova i općina organizatora, kao i sam župan Zlatko Komadina. Na Kraljici mora bila je organizirana je i humaitarna aukcija dresova koji su svi prodani.


Istovremeno, u Vozu je krenula velika i temperamentna zabava. Pjesme posvećene Rijeci i domaćem kraju pjevali su Mali s velikim da bi kruna događanja bio nastup Maura Staraja.



U kasnijim satima uslijedio je i veliki vatromet s posebno postavljenog pontona, dok smo u Vozu sreli i Dejana Šćulca, potpredsjednika HNK Rijeka kao i Alena Fućka, glasnogovornika kluba.Impresivno, sasvršena koordinacija, a još smo ponosniji kad znamo da su sve organizirali Armada kao i udruge koje podržavaju našu Rijeku, istaknuli su Šćulac i Fućak.Poruka zajedništav je organizirana i realizirana najbolji mogući način. Hoće li naići na povoljni treren pokazat će vrijeme koje dolazi. S obzirom na rspoloženje okupljenih i samih organizatora, zajedništvo političke scene kao i Sabora oko najvažnijih, vitalnih stvari po napredak Hrvatske je i više nego potreban.