Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 4n
Sutra: 9° 9° 4n
24. siječnja 2020.
Bavarska u malom

foto OKTOBERFEST NA KUKULJANOVU Pogledajte atmosferu u Ludwig's Gastro Pubu

Snimio Vedran KARUZA
Snimio Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 5. listopad 2018. u 21:20 2018-10-05T21:20:00+02:00

Ove godine pivovara Kaltenberg Adria prvi put slavi kraljevski Oktoberfest u Ludwig's Gastro Pubu na Kukuljanovu. Po tradiciji, proizveli smo i pivo Kaltenberg Spezial koje će se točiti na našem Oktoberfestu te ćemo imati i tradicionalnu Bavarsku hranu, poručuju iz Ludwig's Gastro Puba.

RIJEKA U Ludwig's Gastro Pubu na Kukuljanovu danas je svečano otvoren prvi riječki kraljevski Oktoberfest.  

Prinz Ludwig, kasnije kralj Ludwig I., vjenčao se u listopadu 1810. s princezom Therese iz Saxe-Hildburghausena i taj je dan bio polazna točka za najveći svjetski festival piva - München Oktoberfest.

F510VK07
Royal Oktoberfest u Ludwig's Gastro Pubu na Kukuljanovu / Snimio Vedran KARUZA

Današnji vlasnik Kaltenberga, Prinz Luitpold von Bayern prenosi jedinstvenu tradiciju pivara, ne samo u dvorcu Kaltenberg, nego i na međunarodnoj razini.

F510VK37
Royal Oktoberfest na Kukuljanovu (2. dio) / Snimio Vedran KARUZA

Blisko surađujući s Kaltenbergovim međunarodnim partnerima, uspostavio je stroge standarde za pripremu piva i doveo užitak bavarskog piva u mnoge zemlje, a isto tako i obilježavanje Royal Oktoberfesta.

– Ove godine pivovara Kaltenberg Adria prvi put slavi kraljevski Oktoberfest u Ludwig's Gastro Pubu na Kukuljanovu. Po tradiciji, proizveli smo i pivo Kaltenberg Spezial koje će se točiti na našem Oktoberfestu te ćemo imati i tradicionalnu Bavarsku hranu. Za vrhunsku atmosferu na otvorenju brine se band Dellboys te DJ, poručuju iz Ludwig's Gastro Puba.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.