Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
28. siječnja 2020.
Čelnici riječkog i primorsko-goranskog SDP-a

OBERSNEL I KOMADINA Potrebno je tražiti povratak izvornoj socijaldemokraciji

Foto M. Gracin
Foto M. Gracin
Autor:
Objavljeno: 21. prosinac 2017. u 22:18 2017-12-21T22:18:18+01:00

RIJEKA Iza nas je burna politička godina, ali možemo biti zadovoljni postignutim izbornim rezultatima pogotovo ako se uzmu u obzir trendovi u Hrvatskoj i dobrom dijelu Europe, trendovi zasićenja tradicionalnim strankama i traženja novih puteva protestnim glasovima. Upravo zbog te zasićenosti u budućnosti je potrebno tražiti povratak izvornim principima socijaldemokracije s naglaskom na solidarnost, pravednost, poštenje i okretanje ljudima koji žive od svog rada neovisno o tome koje su profesije, poručio je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel na konferenciji za novinare na kojoj su se čelnici riječkog i primorsko-goranskog SDP-a osvrnuli na zbivanja u godini na izmaku. Obersnel je iskazao zadovoljstvo time što je SDP ostao najjača politička opcija u Gradu Rijeci, kao i time što je uz određene probleme ipak izglasan gradski proračun u kojemu je ostalo više od 99 posto programa i aktivnosti temeljenih na izbornom programu na kojemu je Obersnel dobio povjerenje građana Rijeke.

– Unatoč poreznim reformama koje se provode na teret lokalne i regionalne samouprave nastavit ćemo u Rijeci borbu za izvornu socijaldemokraciju, ali i za daljnji razvoj Rijeke kao modernog, otvorenog i europskog grada uz posebnu pažnju na projekt EPK od kojeg očekujemo da u velikom dijelu promijeni sliku grada, zaključio je Obersnel.
Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina zahvalio je medijima na praćenju i izvještavanju tijekom godine te istaknuo zadovoljstvo što u našem kraju nije bilo zahtjeva da se »zaustavi Reuters«, jer bi to bilo protivno slobodi govora i slobodi medija. Ocijenio je da postoje dobri gospodarski rezultati, kao i da PGŽ u njima prednjači te izrazio uvjerenje da će i Uljanik uspješno provesti restrukturiranje kao što je to ove godine obavilo Brodogradilište »3. maj«.

– Dojam je da Hrvatski sabor prečesto ne zadovoljava razinu rasprave kakvu bi očekivali građani, a tome su krivi upravo oni koji proizvode diskusije najniže razine. Dijelom je problem i u izbornom zakonodavstvu i to pokazuje da moramo mijenjati izborni sustav s ciljem osiguranja veće političke stabilnosti, zaključio je Komadina.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze