Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 22° 1
Sutra: 17° 21° 2
22. travnja 2018.
Prva na Kvarneru

Novost u radu riječke prehrambene industrije: PIK otvorio prvi "outlet" za hranu

Riječ je o ispravnim proizvodima, čija je cijena smanjena do 80 posto / Foto Sergej DRECHSLER
Riječ je o ispravnim proizvodima, čija je cijena smanjena do 80 posto / Foto Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 7. ožujak 2017. u 17:55 2017-03-07T17:55:38+01:00

RIJEKA - Kad je u pitanju odjeća, na njih smo itekako navikli – outlet trgovine. Riječ je o prodajnim mjestima na kojima se »prikuplja« zadnje dijelove pojedinih modnih serija garderobe iz većeg broja centara koje se u njima nude po posebno povoljnim cijenama, s popustima koji dosežu i do 80 posto.

A od prošlog tjedna Rijeka je dobila i svoju prvu »outlet« trgovinu – hranom. Nije apsolutna novost jer takve trgovine već posluju u Zagrebu, a u planu ih je imala otvoriti i jedna tvrtka iz Matulja. No, biti prvi na Kvarneru ipak je uspio riječki PIK. Piko food outlet se nalazi u Krešimirovoj ulici, a nudi poznate proizvode iz PIK-ovog programa kao što su to jogurti, svježi sir i tjestenina, te drugi proizvodi poznatih hrvatskih brendova.

2407327

Ono što je posebno zanimljivo, riječ je o apsolutno ispravnim proizvodima, čija je cijena smanjena od 50 do 80 posto. Primjera radi, pola kile svježeg sira u food outletu ima cijenu od samo 6,50 kuna. Cijena je znatno niža zbog toga što se radi o proizvodima koji imaju razne specifičnosti, što im potencijalno umanjuju komercijalnu uspješnost. To su primjerice greška na ambalaži, izlazak robe iz asortimana, istek roka trajanja ili prevelika zaliha na skladištu. Sve to su razlozi zbog kojeg se ti proizvodi mogu kupiti po znatno nižim cijenama. Svježi dio asortimana trgovine se svakodnevno mijenja i prilagođava rokovima i trenutnoj ponudi takvih specifičnih proizvoda.

Do pojave »outleta« godišnje se bacalo čak 400 tisuća tona hrane. Na žalost, taj je trend unatoč globalno raširenom siromaštvu i gladi i dalje jako izražen, tako da se PIK-ov potez otvaranja trgovine koja bi bacanje hrane trebala smanjiti na najmanju moguću mjeru u svakom slučaju mora – pozdraviti. Ispravno, zdravo i kvalitetno, a u pola cijene svakako je potez koji cijeni i sve veći broj kupaca Piko food outleta.

Inače, radno vrijeme mu je od 7 do 16 sati, i to isključivo radnim danom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
S Lidlom do odmora iz snova
Moj apartman s 5 zvjezdica

S Lidlom do odmora iz snova