Gradi se poslovno-stambeni kompleks

Novogradnja na Podvežici: Do proljeća 2016. novih 45 stanova u Kontuševoj ulici

Biljana Savić

Novogradnja se nalazi nedaleko od Orijentovog igrališta i trgovine Cash&Carry / Foto D. ŠKOMRLJ

Novogradnja se nalazi nedaleko od Orijentovog igrališta i trgovine Cash&Carry / Foto D. ŠKOMRLJ

Stanovi će biti površine od 34 do 94 četvorna metra, a poslovni prostori od 49 do 65 četvornih metara. Riječ je o građevini L tlocrtnog oblika s prizemljem i četiri kata, te parkiralištem u suterenskoj etaži



Hoće li ovi stanovi imati kupce i treba li Rijeci još novogradnje, pitali smo vlasnika Agencije Dogma Branka Papeša.


– Za razliku od Zagreba, u Rijeci nikad nije došlo do hiperprodukcije novogradnje stanova. U Rijeci ćete, za razliku od Zagreba i drugih većih gradova u Hrvatskoj, naći samo dvadesetak neprodanih stanova, a većina stanova u Rijeci se proda dok su još u projektu. Rijeka ima velik broj potencijanih kupaca stanova koji nisu vezani uz hrvatsku ekonomiju, mislim tu na pomorce, radnike na platformama, u Italiji i slično, pa je riječko tržište nekretnina uvijek vrlo aktivno. Ova zagrebačka tvrtka ozbiljan je i kvalitetan investitor, u Zagrebu zbog zasićenja tržišta ne može prodati neke stanove, ali u Rijeci je ipak jedna sasvim drukčija situacija, kaže Papeš.



Kako je pojasnio, riječ je o građevini L tlocrtnog oblika s prizemljem i četiri kata. U suterenskoj etaži nalaze se parkirališna mjesta s kolnim pristupom, a ulaz u suterensku etažu osiguran je rampom opremljenom mehanizmom na daljinsko upravljanje. Suterenska etaža je s ostalim etažama povezana dvokrakim stubištem u centralnom dijelu građevine i osobnim dizalom. Stanovi su površine od 34 do 94 četvorna metra, a ukoliko postoji potreba mogu se spajati u veće stambene jedinice. Poslovni prostori bit će površine od 49 do 65 četvornih metara. Stanovi će biti opremljeni plinskim etažnim grijanjem, a svaki stan imat će i priključak na rezervni dimnjak predviđen na kruta goriva. Sanitarni prostori bit će opremljeni visokokvalitetnim sanitarnim elementima I klase.


– Mikrolokacijski, zgrada je odlično smještena, kaže Mikelić. Čak 23 ustanove se nalaze u blizini, odnosno u krugu od jednog kilometra i treba naglasiti kako je dobra povezanost naselja s ostatkom grada ostvarena zahvaljujući pet autobusnih stanica. Pristup građevini omogućen je posebnim kolnim ulazima za stanare i korisnike poslovnih prostora, ističe direktor Nivo gradnje.Doznajemo da će dvosobni stan s dnevnim boravkom, površine 58 četvornih metara imati cijenu od 134.064 eura, što je nešto više od 2.300 eura po »kvadratu«.