Dovršiti započeto

Novi-stari predsjednik MO Kozala želi jačati sportske, kulturne, ekološke i humanitarne programe

Damir Cupać

Snimio:Silvano Ježina

Snimio:Silvano Ježina

Poseban naglasak želim staviti i na dodatno jačanje kulturno-zabavnih, sportskih te humanitarnih i ekoloških programa koje Mjesni odbor Kozala već provodi. Izrazito sam zadovoljan što su rad dosadašnjeg saziva i mene osobno kao predsjednika građani prepoznali i u najvećem broju pružili povjerenje listi čiji sam nositelj bio na ovim izborima, reako je Matijević



RIJEKA Vijeće Mjesnog odbora Kozala broji pet članova, a sljedeće četiri godine na čelu Vijeća bit će Sanjin Matijević (SDP-HSU-HNS-Laburisti-PGS-IDS), zamjenik je nezavisni kandidat Kristian Starčić, dok su članovi vijeća Grgo Rukavina (HDZ), Ines Mijić (SDP-HSU-HNS-Laburisti-PGS-IDS) te Filip Jakovac (Lista za Rijeku).


Riješiti prioritete


Sanjin Matijević kaže da je u prošlom sazivu, na polovici mandata, na temelju izbornih rezultata i koalicijskog dogovora preuzeo dužnost predsjednika.


– Zato mi je osnovna motivacija za novu kandidaturu bila dovršiti započete projekte realizacije naših komunalnih prioriteta koje je Vijeće utvrdilo. Poseban naglasak želim staviti i na dodatno jačanje kulturno-zabavnih, sportskih te humanitarnih i ekoloških programa koje Mjesni odbor Kozala već provodi. Izrazito sam zadovoljan što su rad dosadašnjeg saziva i mene osobno kao predsjednika građani prepoznali i u najvećem broju pružili povjerenje listi čiji sam nositelj bio na ovim izborima.




Već sam treći mandat član Vijeća Mjesnoga odbora i zahvalan sam građanima na tome povjerenju. Zahvaljujem i kolegi vijećniku i zamjeniku predsjednika Kristianu Starčiću s kandidacijske liste grupe birača, kako na prethodnoj konstruktivnoj suradnji, tako i na podršci za novi mandat predsjednika Vijeća. Vjerujem da ćemo zajedno s drugim kolegama vijećnicima odraditi kvalitetan posao u službi građana, izjavio je Matijević.



On je naglasio da sustav mjesne samouprave u Rijeci bez daljnjega prednjači nad ostatkom Republike Hrvatske, ali je dodao da je zakonsko uređenje položaja i ovlasti mjesnih odbora nedostatno.


– U skladu s proklamiranom decentralizacijom, u koju se sve stranke kunu u predizbornim kampanjama, trebalo bi omogućiti mjesnoj samoupravi puno veću autonomiju raspolaganja sredstvima za komunalne prioritete i druge značajne aktivnosti za građane. Aktualni zakon mjesnim odborima nažalost ne omogućava puno više od toga da budu posrednici između građana i jedinica lokalne samouprave, zbog čega i interes građana za ovu razinu javne vlasti nikad nije bio pretjerano velik. Onoga trenutka kad se to promijeni, vjerujem i da će porasti interes javnosti za naš rad, zaključio je Matijević.



Manevarski prostor


Predsjednik Vijeća pojašnjava da je manevarski prostor kada je riječ o projektima sužen.– S obzirom na položaj i prethodnu komunalnu izgrađenost te veličinu Mjesnoga odbora Kozala, ograničeni smo na bavljenje manjim komunalnim zahvatima, no zahvatima koji su svakako od značaja za kvalitetu života građana na području Kozale. Nekih od njih su građevinsko i hortikulturno uređenje okoliša u Trinajstićevoj kod kućnih brojeva 8a, 8b, 11, 12 i 20,

Ante Kovačića kod kućnih brojeva 5 i 7, Aleksandra Mamića kod kućnih brojeva 7 i 9, Stubama Alberta Anđelovića kod broja 4, na području između Brajšine 30 i Vjenceslava Novaka 5 te u Dječjem vrtiću »Vidrice«, dodatno opremanje dječjih igrališta u Parku Nikole Hosta, Aleksandra Mamića 7-9 te u Ante Kovačića 5-7 i 24. U planu je proširenje javne rasvjete u Parku Vladimira Nazora, dovršenje postojećih radova, Parku Kozala u Baštijanovoj ulici, Parku Nikole Hosta, A. Kovačića 24 te Ulici Kalvarija 26.


Krenut će sanacije potpornih zidova u Mirka Franelića kod kućnog broja 4 te Trinajstićevoj 14, pješačke staze u Ulici Kalvarija 26 prema Ante Kovačića 6 te dijela kolnika u Ante Kovačića kod kućnog broja 7. Svakako namjeravamo nastaviti s održavanjem uspješnih programa Mjesnoga odbora Kozala: Dana MO Kozala, kulturno-zabavni i sportski program, Proljeća na Kozali – sportski program – boćanje i kartanje), ekoloških akcija , na primjer u Dječjem vrtiću »Vidrice«…, najavio je Matijević.